Robert Downey Jr.: Avengers ano, Iron Man ne

Robert Downey Jr.: Avengers ano, Iron Man ne | Fandíme filmu
Marvel Studios
Downey začal jednat o svém dalším setrvání u Marvelu a ven prosákly první informace.

Šestého května se Robert Downey Jr., jeho manželka, Shane Black, ředitel Marvelu Kevin Feige a ředitel Disney Studios Alan Horn sešli ke slavnostní večeři. Měli co oslavovat, protože Iron Man 3 vystřelil okamžitě ke hvězdám. K dnešnímu dni má na kontě dokonce už 740 milionů dolarů. Není tedy divu, že pánové a dáma pozvolna také začali jednat o Downeyho dalším setrvání u Marvelu. A zatím to vypadá, že se stane přesně to, co jsme tušili – Downey jedná o účasti v Avengers 2 a 3 (což jsou podstatně méně náročné role, za které ale herec neinkasuje o nic menší honoráře), ale Iron Man 4 zatím není na pořadu dne. A můžete se vsadit, že se studia sakra praští přes portmonku, aby Downeyho udržela alespoň ve svých týmovkách, protože se to zkrátka vyplatí.

Na rozdíl od ostatních herců, kterým Marvel sype nuzné drobné, se Downeyho agentům podařilo hned zpočátku vyjednat exkluzivní smlouvy, a Robert podle zákulisních informací dostává z každého filmu cca 5-7% ze zisku, což mu z Avengers vytřískalo nějakých 50 milionů USD a u Iron Mana 3 by to mohlo být hodně podobné. To je samozřejmě gigantická částka, nad kterou spořivý účetní studia musí nutně skřípět zuby, nicméně ono se to zkrátka vyplatí! Analytici předpokládají, že bez Iron Mana by Marvelu klesly příjmy zhruba o 9 procent, a kdyby postavu hrál někdo jiný, klesla by výdělečnost série někam na úroveň ostatních hrdinů. Přičemž Thor utržil zhruba o 39% procent méně než Iron Man 2 a Captain America dokonce o 69% méně!

Přitom v současné podobě (tedy i s Downeym na palubě) Marvel Disneymu vydělává zhruba půl miliardy čistého zisku ročně! Což je asi 5% Disneyho každoročního příjmu, tedy rozhodně nezanedbatelná částka. Pokud by současné tempo pokračovalo, „Myšákům“ by se čtyřmiliardová investice do Marvelu (Disney Marvel Studios koupil za 4,3 miliardy dolarů) mohla vrátit už do 15 let, což je podstatně dříve, než se původně předpokládalo. Nemluvě o tom, že u Iron Mana 3 je spoludistributorem také studio Paramount, které si přijde jako podílník na nějakých 100 milionů dolarů…

Zkrátka a dobře, Marvel jede jako mistrně naolejovaný stroj a bez Downeyho by si asi poradil. Leč které mužstvo by chtělo přijít o hráče, který vám při každém utkání dokáže nasázet alespoň hattrick? 

Zdroj: THR

Iron Man 3

03.05.2013 | USA, Čína
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest