Iron Man: Marvel je připravený vyměnit Roberta Downeyho Jr.

Iron Man: Marvel je připravený vyměnit Roberta Downeyho Jr. | Fandíme filmu
Dočkáme se v Marvel Universe bondovského přístupu?

Batman se pomalu blíží ke konci a tak někteří začínají přemýšlet o tom, co s ním bude dál. Včera jsme vám kupříkladu přiblížili, jak by si reboot série představoval slavný komiksový autor Mark Millar. Jak se v budoucnosti při podobném rozhodování zachová Marvel? Teď nám to naznačil ředitel studia Kevin Feige, kterého se reportér dotázal, co se stane, až kupříkladu Robert Downey Jr. nebude chtít pokračovat v natáčení. Čeká nás reboot? Nebo roli převezme jiný herec, po vzoru Bondovek?  Feige se přiklonil k druhé variantě.

Což možná není až tak překvapivé, vzhledem k tomu, že studio už přeobsadilo Hulka a Jamese Rhodese (War Machine). Je sice pravda, že Chris Evans (Captain America) má smlouvu na šest filmů a třeba takový Samuel L. Jackson rovnou na devět, ale i ten nejdelší kontrakt jednou vyprší a studio pak bude muset přemýšlet, jak dál. U Downeyho se navíc vůbec neví, na kolik filmů má podepsáno, nicméně dál než k Avengers 2 to s největší pravděpodobností nebude. Jestli se mu pak ještě bude chtít v roli pokračovat, těžko říct. Přeci jen je mu 47 let a nabídky na rozmanité role se mu jistě jen hrnou.

Na jednu stranu je pravda, že Iron Man je populární právě díky fantastickému Robertovi a je těžké si v roli představit někoho jiného, ale vezměme si to i z druhé stránky: Iron Man má v zásobě celou řadu zajímavých příběhů, chce někdo z vás vidět znova ten o jeho vzniku jen proto, že by roli převzal jiný herec? A dál: Filmové Marvel Universe je slušně rozehrané. Mělo by se všechno stopnout a zrestartovat, jen kvůli jednomu herci, kterému zrovna končí smlouva (různým hercům smlouvy skoro určitě opravdu končí v různou dobu)?

U Bonda si také asi nikdo neuměl představit, že by někdo nahradil Conneryho nebo Brosnana. A hle, ono se to podařilo. Ne pokaždé (omyly jako George Lazenby), ale podařilo. V komikse se navíc také často setkáváme s výměnou malíře a scenáristy, kteří pokaždé znovu a znovu již známé postavy předělávají k obrazu svému, takže proč to nezkusit i na plátně. Na rozdíl od zmiňovaného Nolanova Batmana navíc neplatí ani to, že by doposud všechny příběhy s Iron Manem pokaždé točil jeden režisér a psal jeden scenárista, takže rozmanitost, změna a vývoj jsou tam zakomponovány už od rýsovacího prkna, o nějaký super konzistentní proces se nejednalo nikdy. Za sebe říkám, až jednou Downey pověsí brnění na hřebík, nerestartovat, předa žezlo dál. Jaký je váš názor? Restartovali byste? Vyměnili herce? Nebo, podobně jako v seriálech, postavu zkrátka nahradili nějakou úplně jinou?

Zdroj: Badass Digest

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest