Talisman: Do kin míří další epos Stephena Kinga

Talisman: Do kin míří další epos Stephena Kinga | Fandíme filmu
Režisér X-Men: New Mutants dostává šanci s další strašidelnou látkou.

Se Stephenem Kingem se opravdu roztrhl pytel. V kinech je stále v vidění To, ještě před časem tam byla Temná věž. Na Netflixu je k vidění Geraldova hra a blíží se tam 1922. Vedle toho běží seriál Pan Mercedes a chystá se seriál Castle Rock. A to pořád není všechno. Variety přichází se zprávou, že Josh Boone (Hvězdy nám nepřáli, New Mutants) píše scénář k filmové adaptaci Talismanu, který by následně mohl i režírovat.

Boone měl realizovat už Svědectví, ale projekt byl odložený na neurčito. Následně jej King pověřil tím, aby připravil adaptaci Revivalu a teď tedy dostává Josh do vínku ještě Talisman. Ten King napsal v roce 1984 společně s Peterem Straubem, dalším populárním hororovým autorem. Tradičně rozsáhlý román pojednává o Jacku Sawyerovi, chlapci, který putuje napříč Spojenými státy, aby zachránil svoji matku před rakovinou. Příběh je ozvláštněný tím, že paralelně s USA existují ještě tzv. Teritoria, určitá pokroucená paralelní dimenze, kde všechno dostává poněkud temnější nádech. Chlapec mezi oběma realitami dokáže přeskakovat, takže řešení řady peripetií nabírá patřičnou šťávu.

Minimálně za sebe musím říct, že u Talismanu jsem vůbec poprvé zažil, že bych se (byť jen na chvíli) vůbec poprvé bál u psaného textu. Závěr mi přišel oproti zbytku románu slabší (což u Kinga podle mnohých čtenářů není úplně výjimečný jev), ale i tak šlo o výživné čtení, které si pěkně hrálo se symboly takové té povědomé, „bezpečné“ americkosti. Tak uvidíme, jak se s románem popere Boone na plátnech.

Zdroj: Variety

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest