Svědectví: Kingovu bichli čeká až čtyřdílná adaptace

Svědectví: Kingovu bichli čeká až čtyřdílná adaptace | Fandíme filmu
The Stand by se po mnoha průtazích snad konečně mohl dopracovat na filmové plátno. Kdo jej zrežíruje a co už o adaptaci víme?

Kolem adaptace knihy Svědectví (The Stand) od Stephena Kinga se dlouho nic podstatného nedělo. Alespoň zvenčí. Kdysi se u projektu postupně objevovala jména režisérů Davida Yatesa, Bena Afflecka, či Scotta Coopera, ale ani jeden u projektu nevydržel. Poslední jmenovaný odstoupil ještě v listopadu minulého roku. Žezlo nakonec přebral ambiciózní začátečník Josh Boone, podepsaný zatím pod dva úspěšné filmy - Stuck in Love a letošní Hvězdy nám nepřály.

Že se vody kolem Svědectví začínají (opět) vířit, prozradil před pár dny sám režisér v podcastu Kevina Smithe. Poodhalil odvážný plán, který vymyslel spolu se studiem Warner Bros.. Projekt se postupně vyvíjel. Celá rozsáhlá kniha měla být původně vměstnána do zhruba tříhodinového hororového dramatu a počítalo se s ratingem R. Scénář byl sepsaný samotným Boonem a líbil se všem, včetně Kinga. Rozpočet počítal se sumou $87 milionů.

Warneři byli s vypracovaným konceptem spokojeni a tak se Boona zeptali, jestli by nechtěl Svědectví natočit jako několikadílný blockbuster, který osloví široké mezinárodní publikum. Boone byl pro a podle jeho předpokladů máme čekat hned čtyři filmy. Zároveň přislíbil, že Svědectví hodlá natočit na nejvyšší možné úrovni a s obsazením, které lidem vytře zrak. Optimizmus tvůrcům očividně nechybí, o čemž svědčí i poznámka, že každý z filmů by mohl mít kolem dvou a půl hodiny a nálepka R jim taky chybět nebude. Snad se podaří sliby přetavit na skutky, příběhy z Kingova pera jsou pro režiséry vždy oříškem. Ohledně natáčení byl Boone taky docela konkrétní - chce začít již na jaře 2015. Některé role už by údajně měly být obsazeny a přípravy jsou v plném proudu. 

Na závěr za zmínku stojí, že Svědectví pravděpodobně není jedinou knihou od Kinga, se kterou se Josh Boone pohrává. Bez dalších bližších informací je momentálně spojován i s románem Lisey’s Story z roku 2006 (u nás Lisey a její příběh). Jelikož se Boone prohlašuje za fanouška autorova díla, jestli bude mít pořád zájem a jestli filmové Svědectví sklidí úspěch i na stříbrném plátně, určitě dostane zelenou.

Svědectví je veleúspěšný román z roku 1978 (v plné délce vydán až v devadesátém roce), označován za jeden z Kingových nejlepších. V postapokalyptickém světě po úderu superchřipky, se zbytky civilizace sjednotí do dvou táborů a začíná velká šachová partie mezi dobrem a zlem.

V románu Lisey a její příběh vdova po slavném spisovateli (Lisey) po dvou letech od manželovy smrti zjistí, že velký kus minulosti úplně vytěsnila z paměti. S příchodem šíleného chlápka, který ji pronásleduje, je nucena své vzpomínky oprášit, což však nebude nic příjemného.

Zdroje: Kevin Smith Hollywood Babble-On, Amazon, Den of Geek

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest