To: První dojmy z krvavého řádění jednoho klauna

To: První dojmy z krvavého řádění jednoho klauna | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 6 obrázků
Po vesměs mrtvém září muselo přijít regulérní vraždění, aby úroveň v kinech patřičně pozvedlo.

To dorazilo do našich kin a bez ostychu si můžeme říct, že po čase je tu konečně zase film který nezklamal vysoká očekávání, jež mu předcházejí. V kontrastu s televizním snímkem z roku 1990 dostáváme skutečně filmový zážitek, který hojně využívá možností, které mu hollywoodské podmínky nabízejí. Dobrodružství dětských hrdinů v omšelém městečku Derry je zasazené do 80. let minulého století a všechno vypadá přesně tak, jak to vypadat má. Dobová patina je přirozená, z plátna dýchá atmosféra dobrodružných dětských filmů, jejíž nevinnost podvratně ničí krvelačné zlo v pozadí. Není tak docela zřejmé, jestli „To“ otravuje mysli místních obyvatel, nebo je naopak právě zkaženost městečka pro prastarou bytost ideálním lovištěm. Tak či tak se ocitáme v toxickém prostředí, kde nejlepší co můžete od ostatních čekat, je nezájem. V horších případech z jejich strany čekejte posměch, znechucení nebo rovnou šikanu a zneužívání.

Není tedy divu, se hrdiny příběhu stává skupinka dětí, kteří si jeden druhému nejsou lhostejní a jsou připravení jednat nesobecky. Mladí herci jsou dobře obsazení, sehraní a pro jednou děti vidíme v mládeži nepřístupném filmu, takže mluví přirozeně (sprostě) a pro dvojsmyslnou poznámku také nevybouření chlapci nejdou daleko. Fandit jim opravdu není problém a potěší i taková „maličkost“, že to nepůsobí perverzně, když kluci okukují svou jedinou holčičí kamarádku (na rozdíl od nedávného Po strništi bos, kde mají erotizující scény nepříjemnou pachuť). Monstrózní klaun Pennywise je správně hravý patron, který si týrání svých obětí patřičně užívá. Ani on ani nic dalšího ve filmu možná není tak strašidelné, jak by si někteří diváci mohli přát, ale pokud vám vyhovuje spíš jemnější forma strašení a větší důraz na postavy a příběh, mělo by vám To vyhovovat.

Pokud něco vytknout, tak místy je možná snímek až příliš „dokonalý“ - příliš podle učebnice, příliš předvídatelný. Ale to je opravdu jen malá, hnidopišská poznámka, jinak jde zkrátka o poctivě zpracované dobrodružství s hororovým nádechem, které by si příznivci Amblinu, osmdesátek, To, Stephena King či hororu neměli nechat ujít. Další dojmy v přiloženém videu:

Románové To se odehrává ve dvou časových rovinách. V té první na sebe tajemná bytost bere podobu klauna a terorizuje skupinku dospívajících dětí, v malém americkém městečku. Ve druhé jsou už postavy dospělé a rozhodnou se své dětské noční můře konečně postavit.

V hlavních rolích hrají Bill Skarsgård, Jaeden Lieberher, Finn Wolfhard, Jack Dylan Grazer, Wyatt Oleff,Chosen Jacobs a Jeremy Ray Taylor. Režíruje Andy Muschietti, datum české a slovenské premiéry je stanoveno na 7.9. 2017.

Galerie: 7

To: První dojmy z krvavého řádění jednoho klauna | Fandíme filmu To: První dojmy z krvavého řádění jednoho klauna | Fandíme filmu To: První dojmy z krvavého řádění jednoho klauna | Fandíme filmu To: První dojmy z krvavého řádění jednoho klauna | Fandíme filmu To: První dojmy z krvavého řádění jednoho klauna | Fandíme filmu To: První dojmy z krvavého řádění jednoho klauna | Fandíme filmu To: První dojmy z krvavého řádění jednoho klauna | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest