Terminátor má datum premiéry a odhaluje hromadu podrobností

Terminátor má datum premiéry a odhaluje hromadu podrobností | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Proč do něj Cameron znovu šel, co bude tématem, jak se vyřeší Arnoldovo stáří a další otázky spojené s příštím filmem dostávají odpovědi.

Před týdnem James Cameron a Tim Miller předstoupili před publikum a představili nového Terminátora. Tehdy jsme se dozvěděli prvních pár podrobností. Teď The Hollywood Reporter přinesl daleko rozsáhlejší záznam povídání s oběma pány a informace se vrší dál.

Jaká je ta nejdůležitější? Film bude uvedený v kinech 26. 7. 2019. Název snímku nicméně stále neznáme. Producenti James Cameron, David Ellison a režisér Tim Miller se potají scházeli už asi rok (zhruba 7, 8 měsíců) a Cameron připouští, že chtěl udělat příběh relevantní pro současnost, ale také je v něm kus autorské hrdosti a chtěl Terminátorovi vrátit formu.

Znovu je potvrzeno, že nový film naváže na Terminátora 1 a 2, všechny ostatní jsou špatný sen, nebo snad alternativní časová linie, což je něco, co svět Terminátora umožňuje. Překvapivě na tom trval především Tim Miller, Cameronovi to bylo jedno, hlavně chtěl ságu zaktualizovat pro 21. století. Připravuje se trilogie dalších filmů, kterou připravuje tým scenáristů: David Goyer (trilogie Temného rytíře), Charles Eglee (Dark Angel, The Walking Dead, Dexter), Josh Friedman (Terminator: The Sarah Connor Chronicles, pokračování Avatara), Justin Rhodes (Green Lantern Corps), David Ellison, který je sám fanoušek Terminátora, a přímo James Cameron, který se staví jednou týdně.

Postavy v podání Arnolda Schwazeneggera (70 let) a Lindy Hamilton (62 let) budou předávat pochodeň mladší hrdince, jejíž zhruba 18letá představitelka se momentálně hledá. Ta bude ve středu dění, zřejmě ze současnosti, přidají se k ní další postavy a další postavy uvidíme ve scénách z budoucnosti. Cestování v čase totiž nikam nezmizí. Zatím ale ságu pomohou ukotvit dva výše zmiňovaní herci. Přemluvit Arnolda nebyl problém, ten vždycky počítal s návratem. Hamilton přemluvil přímo Cameron, který jí řekl, že dál můžou nechat promlouvat dávnou slávu série nebo se můžou vrátit a všem ukázat, jak se to dělá. Pokud jde o Arnoldův věk, tak ten bude řešený podobným způsobem, jako v Terminator: Genisys. Terminátor je živá tkáň na robotickém těle. A tkáň stárne. Tenhle Terminátor nejspíš bude ještě výrazně starší, než ten v Genisys. Zároveň bude intelektuálně a emocionálně vyspělejší, protože roboti se učí.

Tematicky chce Cameron zakotvit filmy v současnosti. Umělá inteligence je téměř tady. Podle odborníků nás čeká do 10-30 let. A řada expertů je k ní skeptická. Už jen proto, že ji programujeme my, nedokonalí lidé. Když vědci vymýšleli atomovou energii, také nejspíš nepředpokládali, že jedním z jejích prvních úkolů bude smazat dvě města z povrchu planety. A s AI to může dopadnout podobně. Vyvíjet AI je podle Camerona drahé. Kdo si to může dovolit? Velké technologické firmy a státy. Technologické firmy ji zřejmě vyvíjejí proto, aby jim pomohla zvyšovat podíl na trhu, zvyšovat profit. Umělá inteligence tedy v sobě bude mít automaticky zakódovanou chamtivost. A státy? Ty ji vyvíjejí primárně pro obranu – hned od počátku tedy bude AI znát násilí. A to podle Jamese nejsou zrovna ideální východiska. To co bylo v 80. letech sci-fi, je teď na obzoru. A stejně tak se znovu objevuje strach z nukleárních zbraní. První dva filmy se s obdobným strachem potýkaly v 80. letech, teď jsou apokalyptické obavy zpátky a je tudíž čas se s nimi poprat v příběhu pro 21. století.

Jako východisko takové úvahy nezní vůbec marně, tak doufejme, že se pod Cameronovým vedením skutečně po letech dočkáme pořádného Terminátora.

Zdroj: THR

Galerie: 5

Terminátor má datum premiéry a odhaluje hromadu podrobností | Fandíme filmu Terminátor má datum premiéry a odhaluje hromadu podrobností | Fandíme filmu Terminátor má datum premiéry a odhaluje hromadu podrobností | Fandíme filmu Terminátor má datum premiéry a odhaluje hromadu podrobností | Fandíme filmu Terminátor má datum premiéry a odhaluje hromadu podrobností | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest