X-Men: Dark Phoenix: Vesmírná výprava možná až tak vesmírná nebude

X-Men: Dark Phoenix: Vesmírná výprava možná až tak vesmírná nebude | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
A možná konečně známe představitelku mutantky Dazzler.

Jedním z dalších filmů ze světa mutantů budou X-Men: Dark Phoenix. Film si bere inspiraci stejnojmennou komiksovou řadou, ve které byla Phoenix vesmírná síla, která posedne Jean Grey (Sophie Turner), svede ji na scestí a skrze ni rozpoutá válku X-Menů s mimozemskou rasou Shi’ar, která vrcholila bitvou na Měsíci. Filmy si komiksové předlohy vždycky upravovaly podle svých potřeb, avšak fanoušci tak nějak doufali, že v chystaném filmu uvidíme X-Meny ve vesmíru. V minulosti to dokonce naznačoval jeden z producentů.

Scenárista a režisér Simon Kinberg teď však mluví trochu jinak. Pro Total Film řekl: „[Musíme] najít způsob, jak příběh ukotvit (/držet při zemi/vybalancovat – zkrátka a dobře anglický termín „ground it“), aby nebyl tak intergalaktický“. Chce tím snad režisér říct, že vesmírných elementů bude ve finále méně, než by skalní fanoušci doufali? Nebo pouze to, že i mezi vším vesmírným shonem bude hledat způsob, jak se příliš nevzdálit od těžiště příběhu, které tkví v postavách? Režisér mluvil o tom, že film stále musí být „emocionální“ a „lidský“, takže možná myslel právě tuhle druhou variantu. Na druhou stranu, pokud by rostoucí síly Jean Grey nebyly mimozemského původu nebo mimozemšťané přišli na Zem, aniž bychom se dočkali nějakých bitev na Měsíci, asi by to nebylo příliš velkým překvapením.

Co vy na to? Chtěli byste X-Meny vidět ve vesmíru? Nebo jim zasazení jejich příběhů na Zemi svědčí?

Druhá zpráva z poslední doby? Podle pátrání serveru Omega Underground to vypadá, že nepříliš známá herečka Halston Sage byla obsazená do role mutantky Dazzler.

Již dříve bylo potvrzeno, že se vracejí James McAvoy jako Professor X, Michael Fassbender jako Magneto, Jennifer Lawrence jako Mystique, Nicholas Hoult jako Beast, Tye Sheridan jako Cyclops, Sophie Turner jako Jean Grey, Alexandra Shipp jako Storm, Kodi Smit-McPhee jako Nightcrawler a Evan Peters jako Quicksilver. Nově se přidávají Jessica Chastain jako záporačka Lilandra a Lamar Johnson v blíže neurčené roli. Snímek režíruje dosavadní scenárista Simon Kinberg a datum premiéry je stanovené na 2. 11. 2018. Následuje synopse komiksové předlohy:

 X-Meny dal profesor Charles Xavier dohromady proto, aby chránili svět, který je nenávidí. X-Meni bojovali v řadě bitev, zažili spolu mnoho dobrodružství napříč galaxiemi, zápasili s nepřáteli s neomezenou mocí, ale nic z toho je nemohlo připravit na šok, který je čeká. Jedna z nich, Jean Grey, získala sílu za hranicemi všeho chápání a ta síla ji naprosto zničila. X-Meni se musí rozhodnout mezi svou drahou přítelkyní a osudem celého vesmíru.

Zdroje: XMenFilms, XMenFilms II, Omega Undergound,

X-Men: Dark Phoenix

14.02.2019 | USA
Akční, Sci-Fi
Info o filmu

Galerie: 5

X-Men: Dark Phoenix: Vesmírná výprava možná až tak vesmírná nebude | Fandíme filmu X-Men: Dark Phoenix: Vesmírná výprava možná až tak vesmírná nebude | Fandíme filmu X-Men: Dark Phoenix: Vesmírná výprava možná až tak vesmírná nebude | Fandíme filmu X-Men: Dark Phoenix: Vesmírná výprava možná až tak vesmírná nebude | Fandíme filmu X-Men: Dark Phoenix: Vesmírná výprava možná až tak vesmírná nebude | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest