Fox najal šéfa sdíleného X-Men Universe

Fox najal šéfa sdíleného X-Men Universe | Fandíme filmu
Nebo lépe řečeno "Marvel" Universe, protože se spolu s mutanty může potkat i Fantastická čtyřka.

Marvel ukázal, že provázání jednotlivých filmů se finančně vyplatí, a tak asi nikoho nepřekvapí, že se o něco podobného pokouší i konkurence. Snaha Sony o vybudování košatého vesmíru pouze se Spider-Manem působí minimálně odvážně, neřkuli šíleně, u DC zase fanoušci často mají pocit, že do toho studio šlape příliš zprudka. Zdaleka nejpřirozeněji tak působí snaha studia Fox, které jednoduše bude dál navazovat na již exstující x-menovské filmy, kterých už v tuto chvíli máme plných šest a příští rok přibude sedmý. V minulosti se hovořilo o tom, že by x-menovský multiverse měl koordinovat komiksový autor Mark Millar, ale později se ukázalo, že u Foxu působí pouze jako konzultant a pokud někdo dělá skutečná rozhodnutí, je to režisér Bryan Singer. Teď podle Hollywood Reporteru Fox najal na klíčovou pozici Simona Kinberga.

Kinbeg se doposud jako scenárista nebo producent postupně podílel na filmech X-Men: Poslední vzdor, X-Men první třída, X-Men: Budoucí minulost a také na odkládaném restartu Fantastické čtyřky. Teď s ním Fox podepsal smlouvu na další tři roky, během kterých bude jako producent nadále dohlížet na X-Meny i Čtyřku, bude psát scénáře pro další filmy a měl by obě dvě značky nadále rozšiřovat do plně realizovaných, provázaných světů. Původní formulace je v tomto ohledu maličko nejasná a není z ní plně patrné, zda budou X-Meni i Fantastická čtyřka nadále rozvíjet své příběhy odděleně nebo by měli působit ve sdíleném světě, nicméně Fox každopádně doufá, že se Kinbergovi podaří připravit provázaný obchodní model, podobný tomu, jaký známe od Marvelu.

Sám Kinberg dodává: „Mám spoustu nápadů na to, jak značky nadále rozšiřovat a udělat to, na co v současnosti všichni myslí: Být jako Marvel. Chci vyprávět příběhy, které se potáhnou přes několik filmů.“

Zdroj: THR

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest