Avengers válí v kinech

Avengers válí v kinech | Fandíme filmu
Je tady žhavý květen a v kinech se naplno rozhořela blockbusterová sezona. Jak si prozatím jednotlivé velkofilmy vedou?

Nějakou dobu analytici nahlas pochybovali o tom, jestli prosté spojení jednotlivých Avengerů do jednoho filmu dokáže nějak výrazně navýšit tržby. Komiksové publikum je jen jedno a doposud nejúspěšnější film od Marvelu, Iron Man 2, dokázal utržit v kinech „jenom“ 624 milionů. Což je krásná částka, ale v porovnání se Spider-Manem 3 nebo Temným Rytířem to pořád není dvakrát oslnivé. Jenže doba pokročila, Downeyho star power nadále roste a Avenges oproti předchozím filmům navíc přidávají Jeremyho Rennera, Marka Ruffala a v daleko větší míře také Samuela L. Jacksona a Scarlett Johanson. Jednotlivé předchozí snímky navíc určitě nabraly další fandy na videu, záliba v komiksech je pořád víc a víc in a neuškodí ani fakt, že se poprvé v dějinách filmu na plátně sejdou hrdinové z pěti různých bijáků. Připočtěte si brutální reklamní masáž a cesta za miliardou v kinech může začít.

Už jen během prvního víkendu utržili Avengers na mezinárodních trzích 185 milionů dolarů, což jim na poli mezinárodních otvíráků vysloužilo „až“ devátou příčku, ale musíme brát v potaz, že si film pořád ještě neodbyl premiéru na řadě velkých trhů, jako jsou Čína, Rusko nebo Japonsko. Z komiksovech navíc byl doposud lepší zatím jen Spider-Man 3, takže jde určitě o úctyhodné číslo. Konkrétně v Mexiku, Brazílii, Hongkongu na Taiwanu a Filipínách Avengers rekordy úvodního víkendu dokonce zlomili. Do budoucna tedy od Avengers můžeme čekat velké věci. Už teď stihli nasypat do pokladen kin přes 218 milionů!

A kupodivu Marvel není jediný, kdo zkouší novou taktiku, kdy studio nejprve nasadí film v zahraničí a pak teprve doma ve spojených státech. Už loni to zkusil Tintin a před třemi týdny podobný kurz nastavila Bitevní loď, která si ve Spojených státech odbude premiéru teprve v druhé polovině května. V mezinárodních vodách doposud posbírala 170 milionů. Potopit se jen tak nechystá ani Titanic, který při obnovené 3D premiéře zatím celosvětově utržil cca 315 milionů, což je částka, kterou by mu drtivá většina filmů mohla závidět už při svém prvním (a jediném) nasazení. Pro zajímavost: Z toho 105 milionů přinesla pouze Čína, což jasně vysvětluje, proč je tamní trh tak důležitý, a proč se na něj pokouší složitě procpat například Iron Man 3.

Na závěr se podíváme ještě na Hunger Games a poslední Prcičky. Hladové hry už mají za pasem krásných 601 milionů a Třídní sraz jich zvládnul 129, což je pořád nejslabší výsledek z celé série, ale alespoň se film zaplatí už v kinech. Určitě si to zaslouží. Ve čtvrtek v celé řadě dalších zemí otevřou Avengers, příští týden se na nás chystají Temné stíny, ten další Diktátor a americká premiéra Bitevní lodi. Letní sezona tedy oficiálně začala a žebříčky návštěvnosti budou hezkých pár měsíců pěkně divoké!

Zdroj: Box Office Mojo

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest