Iron Man 3: Čína bude koprodukovat

Iron Man 3: Čína bude koprodukovat | Fandíme filmu
Co to pro Tonyho Starka znamená? A co prozradil o třetím díle šéf Marvel Studios Kevin Feige?

Tohle téma jsme nakousli už jenou ve spojitosti s Expendables 2. Čínský trh rychle expanduje a nezanedbatelné procento z 1,3 miliardy Číňanů chodí do kina. A hollywoodská studia samozřejmě mají o takhle velký divácký potenciál enormní zájem. Jenže háček je v tom, že v Číně se smí každoročně promítat jen velmi omezené množství zahraničních filmů. A je jasné, že o těch pár míst je pokaždé lítá tahanice. Marvel se tenhle proces rozhodl obejít a připraví Iron Mana 3 v čínské koprodukci. Trh s miliony potenciálních diváků se tak studiu otevírá dokořán. Jaké další výhody ale ze spolupráce plynou?

Za prvé, víc koprodukčních partnerů znamená možnost většího rozpočtu, či minimálně rozložení rozpočtu (a rizik všeobecně) mezi víc subjektů. To se hodí vždycky. Část filmu se navíc bude natáčet v Číně, kde lze očekávat podstatně nižší výrobní náklady. A konečně, spolu s širším nasazením Iron Mana 3 do čínských kin, se Marvelu podaří do budoucna vybudovat lepší podhoubí pro své další projekty. A co z koprodukce můžeme usuzovat o příběhu? Hádáte správně, tohle je další nápověda, že bychom ve filmu opravdu mohli vidět Mandarina!

Další podrobnosti o Iron Manovi 3 přinesli ředitel Marvel Studios Kevin Feige a oficiální synopse. Iron Man 3 rozhodně nebude dalšími Avengers. Iron Man nebude volat na pomoc ani Thora, ani S.H.I.E.L.D. ani nikoho dalšího. Tohle bude čistě příběh Tonyho Starka, který se se svými potížemi musí vypořádat bez pomoci. Feige doslova řekl, že je Tony přeneseně ve stejné situaci, v jaké byl na začátku prvního dílu. Je „zpátky v jeskyni“, je „zbaven všeho“ (Feige použil konkrétně slovo „stripped“, což by mohlo napovídat o dočasné ztrátě brnění), má nůž na krku a z problémů se musí vytáhnout pomocí svého intelektu. Bude zajímavé zjistit, z jakého důvodu se Tony nemůže obrátit na své super-kolegy. Zaviní problém sám a je příliš hrdý, než aby si s jeho řešením nechal pomáhat? Bude nějakým způsobem odříznutý? Uvidíme.

Oficiální synopse ještě dodává, že Tonyho čekají zatím „nejděsivější nepřátelé“ a diváky zatím nejvíc akce ze všech tří filmů. Natáčení začne už za měsíc, ale my se stále ještě na Tonyho těšíme především v Avengers, kteří mají už za dva týdny premiéru!

Zdroj: Collider

Iron Man 3

03.05.2013 | USA, Čína
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest