Box Office: Já, Baby Driver

Box Office: Já, Baby Driver | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Děckám začíná Gru docela vadit a radši by samostatné Mimoně. Edgar Wright jinak ukazuje Marvelu, proč bylo odvolání od Ant-Mana zatracená chyba.

První novinkou víkendu je Já, padouch 3. Illumination se profilují jako kasovní konkurent Pixaru a tak trochu nahradili DreamWorks. Kvalitativně jsou jejich filmy spíš tuctové grotesky než nějaké hluboké nestárnoucí příběhy. Tentokrát se možná pokusili o lepší narativní kolotoče, ale je očividné, že diváci chtějí pitvořící se Mimoně a film tak startuje s nuznými 75 miliony dolary. Druhá nejhorší tržba za první Padouchem, kterým se studio uvedlo. Film ale stejně utrží v Americe přes 200 mega. Stejnou sumu dal za první víkend globálně, protože k 75 milionům ještě připočtěte 112 mega ze 45 zahraničních trhů. Celkově z toho kouká hezkých 800 mega globálně při rozpočtu 80 milionů. Universal nemusí panikařit, ale pro příště se budou určitě osekávat rozpočty.

Hodně nadějný start má Baby Driver od Edgara Wrighta. Rytmický heist akčňák utržil za víkend 21 milionů a za celých 5 dní promítání od poloviny týdne má rovnou třicítku. Sony našli pro tenhle oldschoolový film pěkný letní spot a pro Wrighta to bude během chvilky nejlepší americká tržba kariéry. Na film se ve středu sešli skalní fanoušci režiséra a pozitivní šuškanda pak přilákala o víkendu ostatní diváky. Parádní kombinace, která dává filmu úžasný 5.26x násobitel. V Sony jsou si toho vědomi a výkon chválí. Vědí, že jenom ze Spider-Mana živi nebudou. Mezinárodně je utrženo necelých 7 milionů.

Pro Warnery jinak zůstává jedničkou Wonder Woman, protože Hráčské doupě s Willem Ferrellem a Amy Poehler se v žádném případě nechytlo. Film ani kritici neviděli a když na něj konečně za svoje zašli... No, řekněme, že za prvé byli v kině sami a za druhé to není žádný komediální zázrak. Film startuje s 9 miliony, pro Ferrella absolutní propadák kariéry (a to nebereme v úvahu inflaci). Zachránit to může jen zahraničí nebo nějaká zázračná výdrž, ale proč právě u tohohle filmu...

Wonder Woman pokračuje tak, jak se na ni patří. V pátém víkendu má 15,5 milionů, konkurence už je silnější a ubylo nějakých 500 kin. I tak propad jen 37 % oproti minulému víkendu. V Americe jsme na 346 milionech a film pořád sebevědomě letí k 380 milionům Strážců Galaxie 2, druhé největší letošní tržbě v USA. Globálně se utržilo 708 mega a film určitě půjde přes 745 mega Sebevražedného oddílu, protože zbývá premiéra v Japonsku a tam film minimálně 60 milionů dá. 

Transformers 5 jinak spadli tvrdě o 62 % a mají tak ve druhém víkendu jen 17 milionů. Za 12 dnů promítání má film 102 milionů z Ameriky a 328 mega ze zahraničí. Globálně tedy 430 milionů dolarů. Nejsou to katastrofální čísla, ale nic coby vypadalo u téhle série výrazně hezky. Navíc to mělo vykopnout další cinematic universe. Auta 3 mají po třech týdnech promítání 120 milionů z Ameriky a 174 mega celosvětově. Film teprve v zahraničí začíná a jak jsme psali dříve, Pixar a Illumination spolu dokáží v kinech koexistovat úplně v pohodě. 

Příští týden Spider-Man: Homecoming. Nikdo jiný si do kin netroufá.

Zdroj: Forbes

Hráčské doupě

30.06.2017 | USA
Komedie
Info o filmu

Galerie: 3

Box Office: Já, Baby Driver | Fandíme filmu Box Office: Já, Baby Driver | Fandíme filmu Box Office: Já, Baby Driver | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest