Box Office: Poslední Transformers?

Box Office: Poslední Transformers? | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Svět Transformers chce, Amerika ne. Co teď?

Tak a je tu zase. Další film, který ztroskotal v Americe, ale zachraňuje ho zbytek světa. Asi si budeme muset zvykat. Transformers: Poslední rytíř otevírají ve Státech se 45 miliony, respektive 69 miliony, pokud počítáme tržby od středy, kdy byl film v předpremiéře uvedený. To je debut, který jednička a dvojka dávaly za den či dva během svých premiérových týdnů (tradičně se hraje od úterý či středy). Série je v úpadku už od trojky, ale až u pátého dílu to přestává být jenom "oukej" a začínají se prodělávat peníze. Možná tady bude trošku lepší výdrž, protože mimo Wonder Woman ostatní letní blockbustery nikoho nezajímají nebo jsou hrozné. To jsou Transformers 5 taky, ale pořád je tu 14 dní do Spider-Mana. I tak ale čekejte jen 140 - 150 milionů ze Států. 

Zbytek světa ale roboty pořád může stejně jako může Piráty z Karibiku 5. V Číně to sice není kdovíjaký nátřesk, naopak 123 milionů a násobitel 2.5x ukazuje, že přijetí je relativně chladné. I tak se ale hovoří pro Čínu o tržbách mezi 200 a 300 miliony. Přesnější čísla teď těžko dostat. Celkově je to tedy pořád globální premiéra ve výši 265 milionů dolarů. Piráti z Karibiku teď sedí na 677 milionech a Poslední rytíř to dokáže taky. Při rozpočtu 200 milionů dostat 700 mega je v pohodě, ale můžou vůbec Transformers nebo Piráti z Karibiku snižovat svoje rozpočty, jak jim tady doporučujeme? Je to takový kasovní paradox. Obě blockbusterové série se ospravedlňují díky nákladnému CGI pozlátku, tržby ale budou už jen klesat a rozpočty musí také.  

Wonder Woman jinak stále a stále a stále a stále pokračuje se svojí filmovou megapremiérou. Film má ve čtvrtém víkendu 27,5 milionů dolarů, což je propad jen 40 procent oproti minulému týdnu. Zase a znovu jeden z těch nejmenších propadů u filmů s premiérou nad 100 mega. Ve Státech jsme na 320 milionech a teď teprve začne skutečná legrace, jak se film bude či nebude přibližovat ke čtyřstovce a my budeme sledovat, zda ji třeba náhodou nedá. Ty propady jsou na komiksovku opravdu šíleně nízké. Globální tržby přesáhly čerstvě 652 milionů (v zahraničí film padá trochu rychleji), ale je potřeba jen 15 milionů, aby WW sundala Kung Fu Pandu 2 a Patty Jenkins tak stala jedničkou v komerčním žebříčku režisérek.

Proti Transformers se v širokém nasazení nikdo jiný nepostavil, to ale neznamená, že velké věci se neděly jinde. Třeba právě v limitované distribuci, kde se rekordmanem stal film Pěkně blbě. Kumail Nanjiani si napsal film přímo na tělo o tom, jak se chlapík seznámí se svéráznými rodiči svojí přítelkyně, která upadne po záhadné nemoci do umělého spánku. Film totálně vyprodal všech pět kin a diváci tam nechali 435 000 dolarů, což znamená 87 000 dolarů na kino, nejlepší výsledek tohoto roku a desátý nejlepší kasovní průměr všech dob u filmů otevírajících ve více než čtyřech kinech. Ten film je ale prý naprosto perfektní a zaslouží si každý cent.

Nebýt filmu Pěkně blbě vzala by nejlepší tržbu roku na jedno kino Sofia Coppola a její remake Oklamaného z roku 1971. Clinta Eastwooda nahradil Colin Farrell a potom tu už máme jen samé ženy včetně Nicole Kidman, Elle Fanning nebo tradičně Kirsten Dunst. Ze čtyř kin padlo 240 500 dolarů. Ne všem filmům se ale tak dařilo a pohořela tak například The Bad Batch, novinka od íránsko-americké režisérky Any Lily Amirpour, která se proslavila netradiční upírskou artovkou Sama nocí tmou. Solidní obsazení s Keanu Reevesem, Jasonem Momou, Jimem Carreym bohužel nedokázalo zaručit, že ani u tohohle kanibalského thrilleru nebudete moc tušit co a jak. Producenti to ale odklepli a zpátky dostávají 91 000 dolarů ze třicítky kin. Film ale najdete i na VOD.

Příští víkend dorazí do amerických kin Já, padouch 3, Baby Driver Edgara Wrighta a komedie Hráčské doupě.

 

Wonder Woman

25.05.2017 | USA
Akční, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 4

Box Office: Poslední Transformers? | Fandíme filmu Box Office: Poslední Transformers? | Fandíme filmu Box Office: Poslední Transformers? | Fandíme filmu Box Office: Poslední Transformers? | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest