Battle of Sexes: Proti šovinismu a sexismu s humorem a raketou

Battle of Sexes: Proti šovinismu a sexismu s humorem a raketou | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Sportovní historický snímek se ukazuje v o něco vážnějším traileru.

Je tu další trailer na Battle of the Sexes, sportovní snímek, který na konkrétním případu ilustruje širší společenský problém a jen pozvolnou a velice obtížnou změnu. Z traileru je jasně cítit, proč šovinistický vtip není „jen vtip“, a jak agresivně dovede člověk bránit pozice, na které nemá vlastně žádný jiný nárok než historický. Oproti prvnímu traileru ten nový daleko víc sází na dramatické tóny, i když humor se samozřejmě nevytratil. Steve Carell hraje slizkého Bobbyho Riggse s velkou chutí a Emma Stone je jako Billie Jean King správně zarputilá. Dobová fazona upoutávce sluší, tak nás snad čeká sportovní drama, kterému se povede překročit běžné škatulky životopisných filmů.

Snímek se odehrává v roce 1973, kdy byla Billie Jean King tenisovou jedničkou a bojovnicí za rovnoprávnost, zatímco pětapadesátiletý Riggs hledal cestu, jak se ještě jednou dostat na výsluní. Provokativně podceňoval ženské tenistky a tvrdil, že i ve svém věku dokáže dámskou jedničku přehrát. Vyhrocený mač se stal jednou z nejsledovanějších televizních sportovních událostí a vzbudil rozsáhlou celospolečenskou konverzaci. Oba dva tenisté navíc měli řadu osobních starostí také mimo kurt.

Dále hrají Sarah Silverman či Andrea Riseborough, scénář napsal Simon Beaufoy, režírují Jonathan Dayton a Valerie Faris. Mezinárodní datum premiéry je stanovené na 22.9. 2017, u nás zatím o premiéře nepadla zmínka.

Galerie: 3

Battle of Sexes: Proti šovinismu a sexismu s humorem a raketou | Fandíme filmu Battle of Sexes: Proti šovinismu a sexismu s humorem a raketou | Fandíme filmu Battle of Sexes: Proti šovinismu a sexismu s humorem a raketou | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest