Foxcatcher: Zneklidňující trailer je tady

Foxcatcher: Zneklidňující trailer je tady | Fandíme filmu
Channing Tatum a Steve Carrell vás překvapí jako zápasník a jeho trenér, v atmosferické upoutávce na chystané sportovní drama.

V nedávné době se na internetu objevil první trailer na chystané drama Foxcatcher o skutečném vztahu mezi bratry-wrestlery Mikem a Davidem Schultzeovými a jejich mecenášem a trenérem Johnem du Pontem. Režíruje Bennett Miller, který se před dvěma lety postaral o biografii Billyho Beanea v Moneyballu, a podle první ukázky to vypadá, že se máme na co těšit. Miller už v minulosti dokázal, že umí navodit výbornou, všedně působící atmosféru a svým chladným režijním stylem trochu připomíná Davida Finchera. Nejzajímavější složkou traileru je namaskovaný Steve Carrell, kterého bychom snad ani nepoznali, kdyby neměl svůj charakteristicky velký nos. I když se jeho obsazení do záporné dramatické role může zdát na první pohled jako bláznovství, Carrell vážnější polohy v úvodu své kariéry zkoušel celkem s úspěchem a bude to příjemná změna oproti okoukaným antagonistům typu Garyho Oldmana.

Bez toho, aniž by kdokoliv film vůbec viděl, tak byl Foxcatcher jedním z favorizovaných snímků na následujícím předávání Oscarů a měl se pořádně porvat s Cuarónovou Gravitací nebo 12 Years a Slave. Z toho ale nakonec sešlo. Bennett Miller nestíhá film včas dokončit a tak se v Sony Pictures raději rozhodli film odsunout z prosince až na jaro 2014, čímž Foxcatcher mizí ze soupisky letošních cen Akademie. V Sony se tedy sami ochudili minimálně o pěknou dávku nominací na nejprestižnější filmové ceny (ta pro Carrella byla takřka jistá), ale pokud Miller skutečně nestíhá Foxcatchera dostříhat, tak je lepší počkat pár měsíců na hotový produkt, než se spokojit s oscarovým polotovarem. U nás bychom film měli vidět 27. února 2014, na Slovensku má Foxcatcher v tuto chvíli naplánovanou na 13.2. 2014.

Foxcatcher už je druhý film s potenciálem na zisk cen, jenž se v letošním roce dočkal odsunutí (prvním je Grace of Monace s Nicole Kidman) a v kuloárech se šušká, že podobného osudu se možná dočká i Vlk z Wall Streetu Martina Scorseseho. Aby to letos vážně nebylo jenom mezí Gravitací a 12 Years a Slave.   

P.S. Pokud neznáte příběh bratrů Schultzových a na Foxcatchera se těšíte, nekoukejte se na Imdb stránku filmu, hned v popisku se nachází brutální spoiler.

Foxcatcher: Trailer

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest