The Gracefield Incident: Found Footage konečně řeší, co s kamerou

The Gracefield Incident: Found Footage konečně řeší, co s kamerou | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Jak vyřešit ve found footage filmu, že neustálé natáčení situace vlastně vůbec nedává smysl? Třeba takhle.

Takzvaných found footage filmů se zejména po úspěchu proslulé Záhady Blair Witch vyrojily mraky, ať už více či méně kvalitních. Formát je to rozhodně zajímavý, ve své době to byla zejména z marketingového hlediska trefa do černého, ale tak nějak vždy ve vzduchu visela otázka – proč by s sebou ta parta pořád tahala kameru?

Tvůrci nového hororu The Gracefield Incident si tuhle otázku evidentně položili, a tak je film natočený jednou z postav, která má umělé oko, a do něj nainstalovanou mini kameru. Jinak film nejspíš nepřinese nic moc nového, děj se točí okolo party kamarádů, která vyrážejí na společnou dovolenou. Tu jim ale jen tak mimochodem překazí mimozemská invaze.

Film natočil Mathieu Ratthe, který si k němu napsal scénář, a zahrál si i jednu z hlavních rolí. Jedná se o jeho režijní i scenáristickou celovečerní prvotinu, jinak má Ratthe za sebou několik krátkometrážních filmů. Další role obsadili také nepříliš známí herci, kteří se zatím objevili spíše v menších rolích, mimo jiné Victor Andres Turgeon-Trelles (Arrival), Lori Graham (The Day After Tomorrow), nebo Kimberly Laferriere (Saving Hope).

Pokud Vás Gracefield Incident zaujal, mrkněte na trailery a jeden TV spot. Zároveň Vám přinášíme zmíněné krátkometrážní filmy režiséra Rattheho, abyste si o jeho filmařských dovednostech udělali obrázek. Videa jsou bohužel v dost příšerné kvalitě. Rattheho celovečerní prvotina dorazí do vybraných amerických kin 21.7.

Galerie: 2

The Gracefield Incident: Found Footage konečně řeší, co s kamerou | Fandíme filmu The Gracefield Incident: Found Footage konečně řeší, co s kamerou | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest