The Bay: Režisér Rain Mana točí found footage

The Bay: Režisér Rain Mana točí found footage | Fandíme filmu
Doposud to s found footage zkoušeli hlavně nováčci bez prostředků. Jak to vypadá, když se metody chytne zkušený filmař? Pusťte si trailer.

Máte pocit, že found footage horory jsou mrtvým subžánrem, který už těží jen z nekonečné série Paranormal Activity? O pravém opaku se vás pokusí přesvědčit známý americký režisér Barry Levinson, autor filmů jako Dobré ráno, Vietname, Rain Man nebo třeba Vrtěti psem. Levinson je známý pro experimentování s žánry podobně jako například Steven Soderbergh a tentokrát režisér ovarového Rain mana zabrouzdal do hororového žánru se svým filmem The Bay.

Děj se odehrává v malém městečku u zátoky Chesapeake ve státě Maryland. Dva biologičtí výzkumníci v místní vodě objeví vysokou dávku toxicity a marně se pokusí varovat starostu. Ten jakékoliv varování odmítá a za žádných okolností nechce mezi občany vyvolat paniku. Mezitím v místních vodách vznikne smrtící epidemie, při které zmutovaný druh parazita začíná napadat obyvatele města, u kterých přejímá kontrolu nad jejich myslí. Příběh je vyprávěn formou krátkých videozáznamů jednotlivých postav, jejíž uveřejnění vláda tajila.

Z výše zmíněné zápletky se film může jevit jako mix Čelistí s pandemickým subžánrem, ale po zhlédnutí trailer bych si troufal tvrdit, že by mohlo jít o mnohem komplexnější film. Velmi zajímavé bude především sledovat, jak si s found footage hororem poradí otrkaný režisér Levinson. Například filmy jako Záhada Blair Witch, Monstrum nebo třeba série Paranormal Activity pocházely od víceméně neznámých režisérů, ale v případě The Bay je situace jiná. Ale dost už řečí. Nejlepší obrázek si o chystaném filmu uděláte stejně z ukázky, která alespoň na mě zapůsobila velmi dobře. Ačkoliv jsem z leckdy rádoby autentických hororů s roztřesenou kamerou přesycen, zde udělám výjimku.

 

The Bay: Trailer

 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest