Auta 3: První dojmy z nové pixarovky

Auta 3: První dojmy z nové pixarovky | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Pixar překvapivě vystřihl možná nejlepší Auta vůbec.

Na Auta si nejde stěžovat. Z hlediska merchandisingu jde o nejúspěšnější sérii Pixaru, která studiu dává možnost riskovat s jinými, podstatně odvážnějšími filmy. Ale stejně je škoda, že série dosud nikdy nevyždímala naplno potenciál, který ve studiu prokazatelně dřímá. Tedy, jednička nebyla nijak špatná, byl to po všech stránkách poctivý animák, jen prostě to nebyla stejná extratřída, kterou Pixar v té době produkoval. Dvojka už je ale bez debat ten nejhorší film, jaký kdy studio vyprodukovalo a už na první pohled to je čistokrevný útok na divácké peněženky.

Od Aut 3 jsem tedy žádné velké zázraky nečekal, ale světe div se, ona jsou více než solidní! Pravda, úvod se ještě trochu táhne, přeci jen trvá, než se hlavní události dají do pohybu. A filmu ani moc nepomáhá, že se u nás zase promítá s dabingem, takže jen minimum vtipů padne na úrodnou půdu a všechnu zátěž nese příběh hrdinů jako takový. Jakmile se ale story o stárnutí Bleska McQueena a hledání životní seberealizace pořádně rozjede, rozhodně stojí za to. Nechybí takový ten správný rauš ze sportovních filmů, kdy vám pulzuje krev v žilách společně s hrdinou (uznávám, v tomhle případě ten příměr až tak nefunguje), zároveň mu nejde nefandit, aby prozřel (a nebylo pro něj vítězství vším), do toho všeho je zamíchaná vrchovatá lžíce nostalgie a sentimentu a oči by nezvlhly jen tomu největšímu cynikovi.

Film taky krásně vypadá, což je možná dvojsečná zbraň, když v některých momentech vypadají závody aut skoro fotorealisticky, jen aby za moment autíčka ukázala ty svoje lidské oči. ;-) Ale to už bychom zabíhali do detailů. Obecně prostě poctivý palec nahoru, a pokud máte rádi animáky, třetí Auta nemůžu než doporučit.  

Nová generace závodníků Bleska McQueena zaskočí natolik, že je znenadání vyřazený ze svého milovaného sportu. Aby se dostal zpátky do hry, bude potřebovat pomoc horlivé mladé závodní techničky Cruz Ramirez s jejím plánem k vítězství, stejně jako inspiraci od zesnulého Hudsona Horneta a několik nečekaných zákrutů osudu. Dokázat, že ještě nemá číslo 95 to nejlepší za sebou bude, pro šampiona se srdcem na pravém místě ta největší zkouška, až se představí na největším okruhu závodů Zlatého pístu.

Vedle Owena Wilsona v roli Bleska se vrací Larry the Cable Guy jako Burák, Bonnie Hunt jako Sally a Cheech Marin jako Ramon. Režíruje Brian Fee. Režisér prvních dvou filmů, John Lasseter, bude tentokrát pouze výkonným producentem. Datum české premiéry je stanoveno na 15.6. 2017.

Auta 3

23.05.2017 | USA
Komedie, Dobrodružný, Animovaný, Rodinný
Info o filmu

Galerie: 7

Auta 3: První dojmy z nové pixarovky | Fandíme filmu Auta 3: První dojmy z nové pixarovky | Fandíme filmu Auta 3: První dojmy z nové pixarovky | Fandíme filmu Auta 3: První dojmy z nové pixarovky | Fandíme filmu Auta 3: První dojmy z nové pixarovky | Fandíme filmu Auta 3: První dojmy z nové pixarovky | Fandíme filmu Auta 3: První dojmy z nové pixarovky | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest