Co bude po Avengers?

Co bude po Avengers? | Fandíme filmu
Pokračování Iron Mana, Kapitána Ameriky a Thora se na nás pomalu chystají. Co nového o nich všechno víme?

Avengers můžeme brát jako určité završení Marvelem několik let budovaného komiksového vesmíru, bylo by však mylné usuzovat, že premiérou tohoto očekávaného spektáklu podobné snahy tohoto studia skončí. Jak už je nějakou dobu známo, Marvel plánuje na další roky hned několik sequelů, kromě toho má v rukávu další trumfy v podobě celovečeráků, které se věnují na plátno dosud neuvedeným postavám. My se dnes ale budeme věnovat třem pokračováním, která mají pro studio momentálně asi největší komerční potenciál, řeč tedy bude o snímcích Iron Man 3, Thor 2 a Captain America 2, a to právě v tomto pořadí (tedy chronologicky dle data premiéry jednotlivých filmů).

Nejprve tedy přijde na přetřes třetí Železňák. Jeho premiéra je stanovena na 3. května 2013, měl by tedy otevírat letní sezonu v příštím roce. Scénář je hotový, režisér Shane Black v podstatě připraven, tudíž by nic nemělo bránit začátku natáčení. Ten byl původně naplánovaný na letošní květen, tedy těsně po premiéře Avengers. Důvod je to poměrně logický, Downey, Jackson a spol. si nejprve odbydou povinnosti spojené s propagací filmu na všemožných premiérách po celém světě a posléze se naplno pustí do produkce. Nyní to však vypadá, že se nám celý začátek natáčení možná přiblíží, a to rovnou o měsíc, konkrétně na duben, alespoň to tvrdí některé zdroje ze Severní Caroliny, kde se bude mj. snímek natáčet. Podle nich by se štáb měl do lokací přesunout už v březnu, přičemž kamery by se spustily někdy v půlce dubna. Marvel sice okolo celé záležitosti mlží, nám to však může být poměrně jedno, natáčení je totiž na spadnutí tak jako tak.

Od boha k supervojákovi

Trošku dál je stále pokračování Thora. Dobrou zprávou nicméně je, že po obtížích s hledáním režiséra to konečně vypadá, že Marvel našel toho pravého. Po odchodu Patty Jenkins z tohoto postu se studio po několikatýdenním hledání nakonec shodlo na Alanu Taylorovi, jenž má za sebou zářezy především v seriálové tvorbě (Impérium - Mafie v Atlantic City nebo Hra o trůny). Vzhledem k angažování nového režiséra se dočká určitých úprav i scénář, všechno by přitom mělo být hotové do letošního léta. Marvel má totiž v plánu téměř okamžitě po skončení natáčení třetího Iron Mana začít s produkcí Thora 2. Ta by měla skončit ještě před koncem letošního roku, poté se tvůrčí tým vrhne na postprodukci, aby film byl hotový do 15. listopadu 2013, kdy má stanovenou premiéru

Posledním pánem na holení je druhý Captain America, kolem něj je však situace zatím nejvíc mlhavá, neboť zatím nemá ani oficiálně stanovené datum premiéry. Marvel pro sebe nicméně v posledních dnech zabral termíny 4. dubna a 16. května 2014, tudíž se dá předpokládat, že alespoň jeden slot z těchto dvou zabere právě Cap (konkurencí by mu mohl být Doctor Strange nebo film o agentech S.H.I.E.L.D.u). Všemu nahrává i fakt, že Marvel má v plánu začít s natáčením opět nedlouho po skončení produkce druhého Thora, tedy ještě na konci letošního roku (studio se drží zásady,že nebude natáčet souběžně dvě pokračování). Vrátit by se měl opět minimálně Chris Evans v hlavní roli, jak to bude s dalšími jmény včetně režiséra Joe Johnstona, to napoví až dny budoucí.

Zdroj: Coming Soon

Iron Man 3

03.05.2013 | USA, Čína
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest