Vetřelec: Další pokračování se začne točit už příští rok

Vetřelec: Další pokračování se začne točit už příští rok | Fandíme filmu
20th Century Studios
Ridley Scott promluvil o svých dalších vetřeleckých plánech. AKTUALIZOVÁNO

AKTUALIZACE: V dalším rozhovoru Ridley Scott potvrdil, že další pokračování série zatím není pevně tesané do kamene. Na Vetřelce: Covenant dle jeho slov naváže jeden další film, ale možná také dva. V tom samém rozhovoru režisér také zmínil kritické přijetí Promethea. Fanoušci podle něj sice nemají poslední slovo, ale můžou být určitým zrcadlem vašich vlastních pochyb a vy se tak můžete ujistit, jestli jste v něčem měli pravdu, nebo udělali chybu. A nevzít kritiku fanoušků v potaz by podle něj byl holý nerozum. Zřejmě právě proto se v zahraničních recenzích ozývá, že Covenant je sice jednoznačným pokračováním Promethea, ale daleko víc je v něm cítit vliv Vetřelce.

Původní novinka 10.5.: Alien: Covenant ještě ani nedorazil do kin, Ridley Scott už však vesele mluví s novináři o svých dalších plánech. Scénář k dalšímu filmu se právě teď píše a Scott by chtěl už za 14 měsíců začít natáčet. V mezičase by tak měl nejspíš čas ještě na jeden další film. Připomínáme, že v poslední době měl Scott zájem točit válečné drama o Bitvě o Británii, pak drama o únosu milionáře Gettyho (psali jsme o chystaném seriálu, který se zaměří na stejné téma) s názvem All the Money in the World, popřípadě drogový thriller The Cartel. A aby těch variant nebylo málo, Ridley si brousí zuby také na první western svojí kariéry, Wraiths of the Broken Land, které napsal Drew Goddard, se kterým Scott spolupracoval na Marťanovi.

Ať už si nakonec v mezičase vybere jakýkoliv snímek, po jeho dokončení by tedy měl následovat další Vetřelec. O tom dříve režisér mluvil jako o „Alien: Awakening“ (Vetřelec probuzení), ale při aktuálním rozhovoru režisér jméno zmínil v souvislosti s nerealizovaným vetřeleckým snímkem Neilla Blomkampa, tak bůh ví, jak se nakonec další Vetřelec bude jmenovat. Scott dodal, že prequely k původnímu Vetřelci točí proto, že se jej celá léta novináři a fanoušci ptají na věci, které původní snímek nechal nezodpovězené. Podle některých Scottových vyjádření nás čeká prequelová trilogie, podle jiných je začátkem trilogie teprve Vetřelec: Covenant, tak uvidíme, kolik filmů nakonec původnímu Vetřelci předcházet bude. Tak či tak, jedno je samozřejmě jisté – pro studio je hlavní zájem diváků, a ten si otestuje už za pár dní, až Covenant dorazí do kin.

Zdroje: Yahoo, IGN,

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest