Letopisy Narnie: Stříbrná židle má režiséra

Letopisy Narnie: Stříbrná židle má režiséra | Fandíme filmu
Vzhůru za dobrodružstvím, pan režisér s ním má bohaté zkušenosti.

Stříbrná židle, čtvrtá celovečerní adaptace románové série Letopisy Narnie, našla režiséra. Stal se jím Joe Johnston. Ten začínal jako trikař v ILM a nadále rostl ve lucasovsko-spielbergovských kruzích. Mezi jeho neznámější filmy patří Jumanji, Jurský park 3 nebo Captain America: První Avenger. Cynicky by jej šlo označit za nájemního řemeslníka, ale i kdyby to tak bylo, tak pro dobrodružné řemeslo má opravdový cit, to se musí nechat.

Jak už bylo řečeno, Stříbrná židle bude adaptací čtvrté knížky z populární série C.S. Lewise, avšak nenavazuje přímo na tři dosavadní velkofilmy, které se po roce 2000 do Narnie vypravily. Mluví se o čerstvém startu, avšak není zcela zřejmé, jestli budou postavy z předchozích příběhů přeobsazeny nebo pouze nějakým způsobem vynechány (To by se ale příběh musel značně přepsat).

Hlavními hrdiny Stříbrné židle jsou Eustace Scrubb (Eustác Pobuda), kterého jsme poprvé poznali v předcházející Plavbě Jitřního poutníka, a jeho spolužačka Jill Pole (Julie Poláková). Ty lev Aslan přenese do Narnie, kde mají oba hrdinové za úkol najít ztraceného prince Riliana, syna krále Kaspiana Desátého, který pomalu umírá a potřebuje svého následníka. Scénář filmu píše David Magee.

Zdroj: Variety

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest