Box Ofiice: Další víkend ve znamení Rychle a zběsile

Box Ofiice: Další víkend ve znamení Rychle a zběsile | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Novinky vesměs vyhořely, nejzásadněji pak předražená historická romance The Promise, s Christianem Balem, Oscarem Isaacem a Charlotte Le Bon v hlavních rolích.

Tenhle týden byl v amerických pokladnách dost chudý. Nejvíc si odneslo Rychle a zběsile 8, které si ani v jeho druhém víkendu nedovolila žádná blockbusterová novinka vyzvat na souboj. Propad 60% je u téhle série standard, a protože se padá celkem z výšky, pořád to dělá hezkých 38 milionů. F&F série je ale pořád především mezinárodní fenomén a tak to v internacionálních vodách vypadalo o poznání lépe. Víkendová tržba činila 163 milionů, přičemž jenom Čína přihodila 58 milionů! Celkem už na tamějším trhu The Fate of The Furious utržil 319 milionů a vystřídal tak Transformers: Zánik na druhé příčce v žebříčku tržeb zahraničních filmů. Na té první stále dlí Rychle a zběsile 7 s 390 miliony, ale jestli si osmička povede dál dobře, třeba se tam ještě vyšplhá. Celkem to mezinárodně dělá 744 milionů a celosvětový součet činí 908 milionů. Během víkendu se tedy podařilo překonat Rychle a zběsile 6 a v rámci série je, co se týče tržeb, před osmičkou už jen nedostižná (?) sedmička (celkem 1,516 miliardy dolarů).

Na dvojce Mimi šéf, který si odnáší přes 12 milionů. Celkově má nepříliš výrazných 358 milionů, což jej řadí na 19. příčku mezi animáky od Dreamworks. V dnešní době zkrátka konkuruje Disneymu spíš Illumination. Trojku si trží neochvějní Kráska a zvíře. Tenhle víkend bezmála 10 milionů a celkem už je utržená miliarda a 100 milionů k tomu. To je 17. příčka komerčně vůbec nejúspěšnějších snímků a stoupáme dál. Disney má první letošní miliardu a se Strážci Galaxie 2 zkusí už za pár týdnů atakovat další.

Na čtvrté příčce první novinka týdne. Born in China. Další z Disneyho přírodopisných dokumentů, tentokrát o pandách. Uvedený byl film zatím v USA a...Číně. V Americe dělá tržba 5 milionů, v Číně 9,5. Top 5 potom uzavírá Loupež ve velkém stylu. Staří bardi utržili 5 milionů a celosvětově jsou na 50. Rozpočet byl 25 mega, tak by to chtělo ještě tak 25 přihodit, aby se krom rozpočtu pokryly i náklady na marketing (připomínáme, že když to hodně zjednodušíme, tak si tržby v pokladnách mezi sebe dělí na půl filmová studia a provozovatelé kin).

Všechny ostatní novinky týdne se do čelní pětky vůbec nevešly. Nejlépe dopadl thriller Unforgettable, s Katherine Heigl a Rosario Dawson v hlavních rolích. Recenze jsou slabé, trailer vypadal jako ze soap opery, a tak sedmá příčka aktuálního žebříčku a utržených 4,8 milionu asi nikoho nepřekvapí. Rozpočet ale byl jen 12, tak snad se to celé nakonec nějak zaplatí. To mnohem, mnohem hůř je na tom snímek The Promise. Milostný trojúhelník mezi Oscarem Isaacem, Charlotte Le Bon a Christianem Balem se odehrává na pozadí turecké genocidy Arménů. Někdo možná doufal, že z toho bude další Casablanca, ale se štěstím to dopadne jako loňští Spojenci. Snímek stál astronomických 90 milionů a utržil ušmudlané 4. To je totální chyba někde na úrovni plánování. Film má podceněný marketing, do kin se přišoural totálně bez jakéhokoliv zájmu. Rozpočet je zcela evidentně přešvihnutý (podobná látka se měla točit tak maximálně za třicet) a ani provedení Slib podle všeho nepodrželo, protože recenze jsou značně rozpačité a skóre na Rotten Tomatoes se tak pohybuje kolem průměru.

Další novinka se jmenuje Phoenix Forgotten a je zřejmé, že u tohohle found footage sci-fi/hororu byly úvodní produkční kalkulace daleko rozumnější. Rozpočet 2,8 milionu, úvodní tržby 2 miliony, tady se tratit nebude. Poslední černý Petr tak bohužel zbyl na novinku z celého týdne vůbec nejsympatičtější. Křížová palba (Free Fire) je poslední film Bena Wheatleyho (Seznam smrti), má vynikající obsazení, zábavnou premisu (celý film je jedna dlouhá přestřelka), z festivalů ji provádějí dobré ohlasy a ani recenze nebyly marné. Film byl nasazený do zhruba tisícovky kin, studio A24 vsadilo na kampaň na sociálních sítích a na filmových webech a...nikdo nepřišel. Tržba lehce přes milion, to si tenhle film opravdu nezasloužil, zvlášť když daleko horší kusy braly v pokladnách víc. Rozpočet byl sedm milionů, tak snad se to mezinárodně nějak poskládá - prozatím přitekl další milion z Velké Británie.

Ještě ani příští týden se Rychle a zběsile do cesty nikdo z velkých hráčů stavět nebude. Nejvýraznější premiérou tak bude techno-thriller The Circle, kde Emma Watson bude rozkrývat hrůzy, které plynou z totálního dohledu, který nad lidmi má jedna technologická firma.

Going in Style

07.04.2017 | USA
Komedie, Krimi, Drama
Info o filmu

Galerie: 5

Box Ofiice: Další víkend ve znamení Rychle a zběsile | Fandíme filmu Box Ofiice: Další víkend ve znamení Rychle a zběsile | Fandíme filmu Box Ofiice: Další víkend ve znamení Rychle a zběsile | Fandíme filmu Box Ofiice: Další víkend ve znamení Rychle a zběsile | Fandíme filmu Box Ofiice: Další víkend ve znamení Rychle a zběsile | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest