Box Office: Šmoulové a jejich doslova zapomenutá vesnice

Box Office: Šmoulové a jejich doslova zapomenutá vesnice | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Šmoulové jsou konečně komplet animovaní a přístupní i divákům nad 3 roky. Pozdě. Ghost in the Shell stále bez diváků.

Třetí Šmoulové s podtitulem Zapomenutá vesnice se v začátku dubna rozhodli vyrazit proti Krásce a zvířeti a Mimi šéfovi. No... nedopadlo to. Film není ani tak třetím dílem série jako spíš rebootem s novými herci a kompletně animovaným příběhem bez Neila Patricka Harrise a Hanka Azarii. Překvapivě jde o průměrný animák, ze kterého konečně nebolí po dokoukání hlava, ale to je už celkem jedno, protože se startuje s 14 miliony dolary. První díl měl 35 mega, druhý 17 milionů. To neznamená, že je film úplně potopený. Rozpočet tentokrát nešel přes 100 mega (stačilo 60) a i když v Americe už zájem vyprchal, neznamená to, že zbytek světa všechno nezachrání, jak jsme tenhle rok už několikrát viděli. Myslím, že se to zaplatí, ale jinak další Šmouly hned tak nečekejte.

Ráj nezávisle financovaných filmů opouští režisér a herec Zach Braff, který se chopil remaku krimi komedie Loupež ve velkém stylu, kde trojice staříků (Freeman, Caine, Arkin) vykrádá banku, která je připravila o penze. Víkendový debut se zastaví někde nad 12 miliony, což není nic extra, každopádně starší cílovka do kin nespěchá. Ozveme se, jak to s konečnými tržbami dopadlo někdy za dva měsíce. 

Slušné načasování má i drama Case for Christ, ve kterém investigativní novinář hledá důkazy proti existenci Ježíše Krista, aby přesvědčil svoji nově věřící manželku. Jak asi tušíte, důkazy nenajde, ale Ježíš si najde jeho. Debut je 3,8 milionů a Ježíš musí doufat v další Velikonoční resurekci, jinak je s ním ámen.

S čím je rozhodně ámen je Ghost in the Shell, který si s 61% propadem zajišťuje titul americké katastrofy. Druhý víkend za 7,3 miliony a po deseti dnech 31,5 milionů. Ten film asi nedosáhne ani na 44milionovou premiéru Lucy z roku 2014. V Číně jinak taky nic moc, pokud jste tajně doufali že film zachrání. Dělá to jenom 21 milionů. Globálně 124 milionů při rozpočtu 110 mega. Viňte z toho bílé herce v etnických rolích nebo fakt, že film je prostě nezajímavý, je to celkem jedno. Naštěstí se chystá animované vykoupení.

Mimi šéf a má druhý víkend, který rozhodně Šmoulové nenarušili a film si tak jde pro 26 milionů. DreamWorks standard je poloviční propad v druhém víkendu (souhlasí) a obstojná výdrž v dlouhodobém výhledu (bude souhlasit). Nějakých 165 mega v Americe by mohlo být. Zatím to celosvětově dělá 199 milionů. Kráska a zvíře jinak dostali do 1200 kin karaoke verzi, ale těžko poznat, jestli to mělo nějaký vliv, když film plní kontinuálně kina už čtvrtý týden. Teď to je 25 milionů, 431 milionů v USA a 977 mega globálně. Disney si jde pro první letošní miliardu. Přijde ta druhá už se Strážci Galaxie?

Nevýhoda natřískané sezóny je, že i průměrně úspěšné filmy jako Power Rangers nevyhnutelně přijdou o kina. Odečtených 715 projekcí docela bolí a film je s 6 miliony ve třetím víkendu na 75 mega. Stovka nebude, spíš devadesátka a potom uvidíme co zbytek světa a Čína. Zatím je mezinárodně utrženo 42 milionů. Nedivil bych se, kdyby projekce Strážců vesmíru získal Úkryt v zoo s Jessicou Chastain, který vyrazil do osmistovky kin a utržil necelé 3 miliony. Tenhle film hezky ukrytý pod velkými blockbustery utrží slušné peníze, už teď je nad výdělky Miss Sloane a A Most Violent Year.

Příští týden Rychle a zběsile 8. Článek čekejte o trochu později, bude trvat než se proberu těmi obřími čísly. Mrněte zatím na natáčení.

Zdroj: Forbes

Šmoulové: Zapomenutá vesnice

07.04.2017 | USA
Komedie, Dobrodružný, Animovaný, Rodinný
Info o filmu

Galerie: 4

Box Office: Šmoulové a jejich doslova zapomenutá vesnice | Fandíme filmu Box Office: Šmoulové a jejich doslova zapomenutá vesnice | Fandíme filmu Box Office: Šmoulové a jejich doslova zapomenutá vesnice | Fandíme filmu Box Office: Šmoulové a jejich doslova zapomenutá vesnice | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest