Box Office: Mimi byznys

Box Office: Mimi byznys | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Mimi šéfa mluví Alec Baldwin. Ten hraje aktuálně i Trumpa. To si diváci nemohou nechat ujít. A co Ghost in the Shell? Řekněme, že anime předloha zůstává neporažena.

Příjemné rozloučení s DreamWorks Animation si připravili Foxové, pro které je Mimi šéf posledním animákem než DWA nadobro přejde ke korporátu Comcast (Universal). Neodolatelný námět ve stylu Kdopak to mluví je adaptací nepříliš známé knihy, DreamWorks to prodávají jako originální produkt a hned je z toho čtvrtý nejlepší debut DWA v rámci animáků, které nejsou součástí zaběhnuté série. Mluvíme teď o premiérových 49 milionech a potenciálních 150 mega z Ameriky. Slušná práce. Mezinárodní účet? 59 milionů.

Na druhé straně poté máme Ghost in the Shell s nuznými 19 miliony dolary. Scarlett Johansson startovala coby Lucy ještě nedávno s dvojnásobkem. V čem je problém? Rozhodně ne v tom, že Scarlett hraje Japonku (ve skutečnosti nehraje), ale především kvůli tomu, že Ghost in the Shell Američany naprosto nezajímá a nic jim neříká. Bez legendární anime značky tu pak máme jen nudný a nezajímavý akční biják s žádným výrazným twistem, průměrnými recenzemi, který je nasazený v docela natřískané březnové konkurenci. Narozdíl od Lucy stál film 110 mega, tedy zhruba třikrát víc. V Americe je tedy konec, uvidíme příští víkend, až se začne v Japonsku a hlavně v Číně. Pořád je možnost, že film zachrání právě Čína, stejně jako Xandera Cage a Mechanika Stathama. Ze světa zatím 40 milionů. 

Co zbytek? Power Rangers jsou bohužel jednovíkendovým zázrakem, protože film spadl o krutých 64 % a s 14,5 miliony je na 65 mega po 10 dnech. Lionsgate budou muset nechat film v kinech až do podzimu, aby z Ameriky dostali magickou stovku. Studio si s těmi plánovanými šesti filmy docela naběhlo, protože tady upřímně nijak velký zájem není, spíš taková zvídavost. Totožně spadl i Green Lantern a jeho dvojku jsme zatím neviděli, takže... Power Rangers mají tak ještě týden šanci uhrát něco lepšího, a pak je udupe Rychle a zběsile. Globálně jsme na 97 milionech. Nevím, jaké mají Lionsgate nároky na svoje série, určitě nám to brzo sdělí, až se bude oficiálně mluvit o (ne)schvální dvojky.

Jediný film, který se nemusí bát Vina Diesela a jeho rodiny, je Kráska a zvíře, která ve třetím víkendu dostává 47,5 milionů. Film je těsně pod 400 miliony v Americe a na 876 milionech globálně. Miliarda do konce týdne a potom ještě bonusová premiéra v Japonsku. Batman v Superman (873 milionů) a Tajný život mazlíčků (875 milionů) překonány. Hodně dobře se drží i Kong: Ostrov lebek, který je celosvětově na 477 milionech. Ta výdrž ukazuje, že lidem se film dost líbí na to, aby na něj šli opakovaně nebo ho doporučovali všem okolo, a to je možná víc než konečná čísla, která na Jacksonova King Konga (550 milionů) zřejmě nedosáhnou. Logan je jinak někde u 600 mega globálně (aktuálně je to přesně 585 milionů). Na eRkový film, ve kterém jsou jen dva známí X-Meni a rozpočet byl oproti týmovkám poloviční, je to skutečně luxusní výsledek.

Z menších filmů dorazil Úkryt v zoo s Jessicou Chastain. Hrálo se v pětistovce kin za nějaké 3,3 miliony. To je nadějné číslo a Focus Features určitě příští týden projekce přidají. Ten film se může stejně jako Dáma ve zlatém v ústraní doplazit až na 30 mega v Americe. 

Příští týden Šmoulové: Zapomenutá vesnice, trailer ale dostanete na další novinku Colossal s Anne Hathaway, což je zajímavá variace na kaiju žánr:

Zdroj: Forbes 

Kong: Ostrov lebek

10.03.2017 | USA
Akční, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 3

Box Office: Mimi byznys | Fandíme filmu Box Office: Mimi byznys | Fandíme filmu Box Office: Mimi byznys | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest