Box Office: Zařadit osmičku

Box Office: Zařadit osmičku | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit další 2 obrázky
Ateisté, křesťané, židé a muslimové ze všech koutů světa vyrazili na Rychle a zběsile 8. Hvězdné války pokořeny. 

Rychle a zběsile 8 je tady! S ponorkou, hackováním, Rockem, Stathamem a 100 miliony dolary v Americe. Nic moc, co? Je to o třetinu méně než měla sedmička, pravda, zato ve světě se dějou věci. Film totiž globálně startuje s 532 miliony dolary. Ano, slyšíte správně. Dalších 432 milionů přiteklo ze zahraničních trhů. To je rekordní velikonoční nadílka, která nemá v historii obdoby a o tři miliony předjela Star Wars: Epizodu VII

Asi tušíte, že rekord padl v Číně - 195 mega coby největší premiéra amerického importu. O 13 milionů víc než sedmička. Čína tentokrát výrazně pomáhá k tomu globálnímu debutu, protože minule tam Rychlí a zběsilí startovali později. Film jinak ukořistil nejlepší debut všech dob v 17 zemích jako Egypt, Pakistán, Libanon, Emiráty, Peru nebo Argentina. A pak že křesťané, židé a muslimové nemají nic společného. Universal potom získal nejlepší debut jejich filmu ve 21 zemích včetně ČR a Slovenska. Co dál? Nejlepší debut pro černošského režiséra všech dob a celá série na 4,4 miliardách s potenciálem zdolat 5 miliard. Konečné tržby zřejmě okolo 1,3 miliardy, když se bude sedmička a její propady kopírovat víkend po víkendu. Obrovský fandom po celém světě, trailer na Star Wars: Epizodu VIII ve stejný den jako premiéra Rychle a zbesilě 8. Náhoda? Kdo ví. Jednou budete svým dětem vyprávět, jak Dom šel proti vlastní rodině. 

Dějiny jsme zaznamenali, pojďme k ostatním filmům. Jediný, kdo dokázal přestát nápor největšího osmiválce na světě, byli Kráska a zvíře. V pátém víkendu 13,6 milionů a 454,7 mega v Americe. Globálně je film na 1 miliardě a ještě zbývá debut v Japonsku příští víkend. Solidně se daří i Mimi šéfovi s 15 miliony ve třetím víkendu. Film je v USA na 116 mega a důsledně dodržuje DreamWorks standard, takže pokud se podíváme na Konečně doma nebo Jak vycvičit draka 2 ze stejné stáje, může se Mimi šéf těšit na minimálně 150 mega z Ameriky. Z mezinárodních kin zatím 122 milionů.

Loupež ve velkém stylu se šine trochu pomaleji, než se čekalo. Cílovka se zřejmě vylekala hlučných auťáků a krimi komedie s trojicí staříků tak má jen 6,3 milionů ve druhém víkendu. Po deseti dnech 23 milionů z USA + 12 mega ze světa. Tam bude potřeba víc, aby se to Warnerům zaplatilo. Film stál 25 milionů, to je popravdě trochu přestřelený rozpočet. Pokud si chcete kopnout do mrtvoly, tak ušlapaný u cesty leží Ghost in the Shell. Třetí víkend za 2 miliony a film, který stál 110 milionů, má tak globálně jen 152 mega. Průšvih.

Foxové jinak nasadili do tisícovky kin drama Gifted s Chrisem Evansem. Režíroval Marc Webb (Amazing Spider-Man) a koukají z toho 3 miliony. Je to takové melodrama o tátovi, co sám vychovává malou holčičku. Nečekejte nic převratného, producenti taky nic nečekají. Nadějně potom vypadá Colossal s Anne Hathaway, což je takový indie pohled na kaiju žánr. Tenhle víkend 462 000 dolarů a 616 000 po deseti dnech. Uvidíme, jak se bude dařit v širokém nasazení příští měsíc. Za týden se jde prozatím do 200 kin.

Následující víkend se budeme znovu věnovat Rychle a zběsile 8. Nikdo proti filmu nechce vyrazit a všichni se budou schovávat v pár kinech. Třeba dokument Born in China o pandách, Křížová palba od Bena Wheatleyho, Unforgettable nebo Ztracené město Z.

Zdroj: Forbes

Rychle a zběsile 8

14.04.2017 | USA, Francie, Kanada, Japonsko
Akční, Dobrodružný, Krimi, Thriller
Info o filmu

Galerie: 3

Box Office: Zařadit osmičku | Fandíme filmu Box Office: Zařadit osmičku | Fandíme filmu Box Office: Zařadit osmičku | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest