Logan: Budoucnost X-23, stárnoucí hrdinové, alternativní realita

Logan: Budoucnost X-23, stárnoucí hrdinové, alternativní realita | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 8 obrázků
Proč není ve filmu Mr. Sinister nebo další mutanti? Co si režisér myslí o přístupnosti filmu, realistické pojetí a další témata z aktuálních rozhovorů.

Američtí novináři už viděli Logana, aby mohli dělat rozhovory s režisérem a herci. Embargo na vydávání recenzí bude ještě několik dní trvat, ale z Los Angeles na internet už teď pozvolna prosakují pozitivní ohlasy. Mimo jiného jsou novináři nadšení také z Dafne Keen a jejího ztvárnění X-23, mladé mutantky, ke které si Wolverine (Hugh Jackman) vypěstuje otcovský vztah. Mohli bychom postavu vidět někdy v budoucnosti?

Režisér James Mangold uvedl, že zatím se na žádných konkrétních plánech nepracuje, nicméně Dafne chce v herectví pokračovat a nic nenasvědčuje tomu, že by o ni studio nemělo zájem. Mangold je hrdý na to, co postava do světa X-Menů přináší, moc rád by s ní viděl další film a těšilo by jej se na něm podílet.

Mangold toho samozřejmě v rozhovorech řekl mnohem víc. Rozpovídal se třeba o filmovém násilí. V Loganovi je ho hodně, ale má výrazné následky, vždy je vidět, co s sebou přináší. Za daleko horší považuje Mangold filmy mládeži přístupné, ve kterých nepřátelé padají po tuctech bez jediné kapky krve. Logan oficiálně dostal rating R za „silné brutální násilí, nevhodné výrazy a krátkou nahotu“.

Pozoruhodné je také to, že i když je film určený pouze dospělým, v předpovědích tržeb si stojí docela dobře. V tuhle chvíli se předpokládá, že by mohl utržit během úvodního víkendu v USA mezi 55 a 60 miliony dolary. The Wolverine utržil 53 milionů a to byl mládeži přístupný. X-Men: Apokalypsa (týmovka s mnohonásobně vyšším rozpočtem, také přístupná mládeži) utržili za první víkend 65 milionů. Takže sami vidíte, že diváci jsou na poslední Wolverinovo dobrodružství hodně zvědaví a do kina se chystají.

Dále Mangold mluvil o tom, že ve filmu Calibana hraje jiný herec (Stephen Merchant) než v X-Men: Apokalypse, což je navíc snímek, který se odehrává o nějakých padesát let dříve. Že se Caliban objeví v Apokalypse zjistil režisér teprve ve chvíli, když už byl scénář k Loganovi rozepsaný. A rozhodl se, že nad tím prostě mávne rukou. Postava je v Apokalypse hodně okrajová, jeho film se navíc odehrává v daleké budoucnosti, vždycky jde změnu vysvětlit nějakou alternativní verzí postavy. Pro jeho příběh byl Caliban důležitý a nechtěl jej ničemu podřizovat. Studiu to překvapivě nevadilo.

Pokud jde o alternativní verze, před časem vzbudilo rozruch vyjádření Hugh Jackmana, které vyznělo tak, že se Logan odehrává ve své samostatné realitě, ve které jsou dosavadní x-menovské příběhy pouze legendy, zveličené verze toho, co se tenkrát před lety doopravdy stalo. Tohle řešení by elegantně vyřešilo jakékoliv potíže s kontinuitou, dalo Mangoldovi zcela volné ruce a ještě snadno ospravedlnilo, proč Logan působí oproti ostatním filmům mnohem realističtěji. Režisér nicméně Jackmanova slova mírní. Na Twitteru napsal, že Hugh svoje slova nemyslel doslovně, a že podstatné je zkrátka to, že je Logan zasazený do roku 2029, od předchozího x-menovského příběhu jej dělí pět let, a to filmařům jednoduše dává větší volnost. Mangold v dalším z propagačních rozhovorů doplnil, že opravdu jeho prioritou bylo, aby mohl vyprávět originální příběh. Nechtěl točit další díl seriálu a zabývat se tisícovkou detailů, které přišly před ním. Chtěl X-Meny obohatit a k Loganovi přistupoval, jako by to byl úplně nový film.

Element zkresleného vnímání minulosti nicméně má Logan využívat. V traileru jsme mohli vidět komiksový sešit s X-Meny (speciálně vyrobený pouze pro film, protože kvůli právům nemohli filmaři ukázat žádný existující komiks). Snímek se na superhrdiny dívá jako na zestárlé sportovce, astronauty či filmové hvězdy. Už jsou na sklonku své života, už nedovedou, co dovedli, když byli v plné síle. Jejich život je zkreslený přehnanými polopravdami, které se o nich vykládají. Někteří mutanti jsou na svůj odkaz hrdí, jiné obtěžuje.

Proč se ve filmu neobjeví padouch Mr. Sinister, ke kterému odkazovala potitulková scéna X-Men: Apokalypsy? Právě proto, že chtěl mít Mangold film co nejrealističtější, nechtěl mít na plátně žádného extravagantního záporáka. Všechno bylo při psaní scénáře podřízené tomu, abyste měli pocit, že až jednou půjdete po ulici, může Logan klidně vyjít zpoza rohu. Z podobného důvodu byla z rané verze scénáře odstraněná pasáž, ve které měl Logan narazit na podzemní komunitu ukrytých mutantů. Tahle scéna byla rychle vyškrtnutá, protože podrývala Wolverinovu silnou osamělost, ale také proto, že jednoduše nepůsobila přirozeně. Byla to spíš úlitba fanouškům, než organickou součástí příběhu. A tak další mutanti museli z kola ven.

Logan jednoduše po všech směrech působí jako komiksový film s vlastním obličejem, který by do žánru mohl přinést zase něco nového. Přikládáme nejnovější upoutávky:

V blízké budoucnosti se unavený Logan stará v úkrytu na mexické hranici o chorého Profesora X. Jeho schovávání před světem a vlastní minulostí skončí ve chvíli, kdy se objeví mladá mutantka, pronásledovaná temnými silami.

V hlavní roli se vrací Hugh Jackman, režíruje James Mangold a společně se stárnoucím Wolverinem v něm uvidíme ještě jednou také starého Profesora X, v podání Patricka Stewarta. Dále hrají Richard E. Grant, Boyd Holbrook, Dafne Keen a Stephen Merchant. Datum premiéry je stanoveno na 3.3. 2017.

Zdroje: Slashfilm, We Got This Covered, The Wrap,

Logan: Wolverine

03.03.2017 | USA
Akční, Sci-Fi, Drama
Info o filmu

Galerie: 9

Logan: Budoucnost X-23, stárnoucí hrdinové, alternativní realita | Fandíme filmu Logan: Budoucnost X-23, stárnoucí hrdinové, alternativní realita | Fandíme filmu Logan: Budoucnost X-23, stárnoucí hrdinové, alternativní realita | Fandíme filmu Logan: Budoucnost X-23, stárnoucí hrdinové, alternativní realita | Fandíme filmu Logan: Budoucnost X-23, stárnoucí hrdinové, alternativní realita | Fandíme filmu Logan: Budoucnost X-23, stárnoucí hrdinové, alternativní realita | Fandíme filmu Logan: Budoucnost X-23, stárnoucí hrdinové, alternativní realita | Fandíme filmu Logan: Budoucnost X-23, stárnoucí hrdinové, alternativní realita | Fandíme filmu Logan: Budoucnost X-23, stárnoucí hrdinové, alternativní realita | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest