Logan se neodehrává ve stejném světě jako zbytek X-Men filmů

Logan se neodehrává ve stejném světě jako zbytek X-Men filmů | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 8 obrázků
K tomu necenzurovaná verze posledního traileru a nové fotky.

Filmaři vždycky otevřeně mluvili o tom, že chtějí Logana maximálně osamostatnit od ostatních X-Menů. Vypadalo to, že si vystačí se zasazením děje do daleké budoucnosti (film se odehrává v roce 2029, nejzazší scéna X-Men: budoucí minulost byla podle režiséra Jamese Mangolda zhruba z roku 2024), ale nakonec zašli ještě dál. Podle Hugh Jackmana se film odehrává v úplně jiné realitě než ostatní filmy. Studio mu prý řeklo, že si ve svém posledním Wolverinovi může dělat co chce. Spolu s Mangoldem chtěli nabídnout úplně jinou atmosféru (něco ve stylu Nesmiřitelných a Wrestlera), ale také chtěli mít volné ruce. Nechtěli se nechat otrocky svazovat řadou předchozích filmů, které si nejednou protiřečí. Dodržováním kontinuity dobré filmy nevznikají. Až uvidíme Logana, tak nám prý všechno bude jasné.

Z aktuálně zveřejněných trailerů však situace působí docela jasně už teď. Podle scény s komiksem to vypadá, že všechno to, co známe z předchozích filmů se Loganovi nějakým způsobem stalo, ale v dosavadních snímcích jsme viděli jen fiktivní, upravenou verzi reality. Co se odehrálo dřív tedy není zahozeno do koše. Logana to stále do určité míry formovalo, pořád je to ten samý bručoun, kterého tak dobře známe. Předchozí příběhy nejsou podstatné po stránce děje, ale po stránce emocí a vývoje postavy ano. Což je velice inteligentní způsob, jak respektovat odkaz dosavadních filmů, stavět na tom podstatném, co postavě daly a zároveň se soustředit na autonomní příběh, který má začátek, prostředek a konec, aniž by řešil neřešitelné dějové linky z minulosti. Podobného přístupu se vlastně držel i komiks Old Man Logan, kterým se snímek velice volně inspiruje, a který se také odehrával v alternativní realitě.

Přikládáme necenzurovanou verzi nedávno zveřejněného traileru, který se opět povedl a opět slibuje hodně silný zážitek, ve kterém podle všeho opravdu půjde v první řadě o postavy. Logan i Profesor X (Patrick Stewart) oba působí v některých chvílích, že jsou u konce své životní cesty, násilí viditelně bolí, hudba znovu ždíme emoce a mladá Laura (Dafne Keen) na sebe bez potíží dokáže strhnout nejen hlouček protivníků, ale i veškerou pozornost. Očekávání jsou zkrátka vysoká a pokud se nic nepokazí, tak bychom mohli dostat nejsilnější komiksový snímek za posledních několik let.

V blízké budoucnosti se unavený Logan stará v úkrytu na mexické hranici o chorého Profesora X. Jeho schovávání před světem a vlastní minulostí skončí ve chvíli, kdy se objeví mladá mutantka, pronásledovaná temnými silami.

V hlavní roli se vrací Hugh Jackman, režíruje James Mangold a společně se stárnoucím Wolverinem v něm uvidíme ještě jednou také starého Profesora X, v podání Patricka Stewarta. Dále hrají Richard E. Grant, Boyd Holbrook, Dafne Keen a Stephen Merchant. Datum premiéry je stanoveno na 3.3. 2017.

Zdroj: Digital Spy

Logan: Wolverine

03.03.2017 | USA
Akční, Sci-Fi, Drama
Info o filmu

Galerie: 9

Logan se neodehrává ve stejném světě jako zbytek X-Men filmů | Fandíme filmu Logan se neodehrává ve stejném světě jako zbytek X-Men filmů | Fandíme filmu Logan se neodehrává ve stejném světě jako zbytek X-Men filmů | Fandíme filmu Logan se neodehrává ve stejném světě jako zbytek X-Men filmů | Fandíme filmu Logan se neodehrává ve stejném světě jako zbytek X-Men filmů | Fandíme filmu Logan se neodehrává ve stejném světě jako zbytek X-Men filmů | Fandíme filmu Logan se neodehrává ve stejném světě jako zbytek X-Men filmů | Fandíme filmu Logan se neodehrává ve stejném světě jako zbytek X-Men filmů | Fandíme filmu Logan se neodehrává ve stejném světě jako zbytek X-Men filmů | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest