Inconstant Moon: Solární erupce zlikviduje polovinu světa

Inconstant Moon: Solární erupce zlikviduje polovinu světa | Fandíme filmu
Producent Příchozích chystá další sci-fi se zajímavým námětem.

Shawn Levy, který jako producent stojí za Příchozími a seriálem Stranger Things, připravuje ve spolupráci se společností Fox 2000 další sci-fi. Snímek bude vycházet z povídky Inconstant Moon od Larryho Nivena (série Prstenec, Flotila světů).

V té si hrdina všimne, že měsíc v danou noc září výrazně jasněji, než je obvyklé. Domnívá se, že Slunce explodovalo, druhá strana světa je už zničená a jemu zbývá posledních pár hodin života. Tráví poslední den s přítelkyní, když najednou začne pršet a foukat vítr. V tu chvíli jej napadá, že možná druhou stranu Země „pouze“ zasáhla solární erupce. To se později také potvrdí. A zatímco většina východní polokoule je sežehnutá a mrtvá, Severní a Jižní Amerika se potýkají s následky erupce: Vypařená mořská voda způsobí záplavové deště, hurikány a přívalové vlny. Uvidíme, zda nás ve filmu čeká pouze komorní příběh, který se bude držet povídky, anebo budou její události pouze výchozím bodem a podíváme se do světa po globální katastrofě.

Režíruje James Ponsoldt, se kterým Levy spolupracoval už na výborném dramatu Kouzlo přítomného okamžiku, scénář napsal Daniel Casey, kterému Levy produkuje chystaný kriminální thriller Kin. Ponsoldt režíroval také festivalové drama Konec šňůry a momentálně dokončuje technologický thriller The Circle s Emmou Watson.

Povídka už jednou byla adaptována jako epizoda seriálu Krajní meze:

Zdroj: Variety

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest