Pacific Rim 2 vznikne v největším ateliéru světa v Číně

Pacific Rim 2 vznikne v největším ateliéru světa v Číně | Fandíme filmu
Číňané mají jasnou představu o tom, co od blockbusterů určených pro svůj trh chtějí.

Jak prozradil John Boyega na svém Twitteru, natáčení Pacific Rim 2 začne brzy v Austrálii. Odtamtud se štáb příští rok přesune do Číny, kde ve městě Čching-tao vzniká obří filmový komplex. Jeho součástí bude třicet ateliérů, včetně největšího ateliéru na světě a moderní vyhřívané nádrže pro natáčení vodních scén. Oficiálně má komplex otevřít až příští rok v srpnu, ale Pacific Rim 2 se do něj nejspíš podívá dřív - nezní příliš pravděpodobně, že by film čekal na druhou polovinu natáčení až do prázdnin, zvlášť když půl roku na to už čeká premiéru.  

Kromě Pacific Rim 2 bude studio Legendary (které svoje filmy financuje ve spolupráci s čínskou společností Hunan) na místě točit také Godzillu 2. Produkce, které v ateliérech točí, dostanou zpátky 40% utracených nákladů, přičemž o pobídku se podělí regionální vláda a společnost Wanda Group, které filmové ateliéry patří. Zajímavé je, že podle šéfa Wandy Wanga Jianlina by se hollywoodské velkofilmy měly zlepšit. Často podle něj až příliš spoléhají na triky, ale radši by se měly soustředit na vyprávění příběhů.

Což je svým způsobem docela úsměvný paradox, když vezmeme v potaz, že právě mezinárodní trhy jsou často citované jako důvod, kvůli kterému se hollywoodské spektákly snaží děj maximálně zjednodušit. Pan ředitel v zápětí ještě dodává, že příběhy musí být vyprávěné tak, aby braly v potaz čínské publikum. Není totiž možné chtít vydělat na čínskému trhu a nemít čínské publikum na paměti. Co to bude znamenat v praxi? Zpočátku asi především čínské herce ve vedlejších rolích, natáčení v čínských lokacích a určitou míru autocenzury, aby se snímky vyhnuly v Číně tabuizovaným tématům a nebylo tak potřeba do nich dělat zásahy v cenzorské střižně.

Do další role Pacific Rim 2 byl naposledy Karan Brar Deníku malého poseroutky, který doplňuje Johna Boyegu, Scotta Eastwooda, Jing Tian, Cailee Spaney a Adriu Arjonu. Režíruje Steven S. DeKnight. Datum české premiéry je stanoveno na 22.2. 2018.

Zdroje: THR,

Pacific Rim: Povstání

23.03.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest