Life on the Line: John Travolta bojuje s elektrickým vedením

Life on the Line: John Travolta bojuje s elektrickým vedením | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
V katastrofických filmech už jsme viděli hasiče, policisty, vojáky, těžaře, lovce tornád či seismology. Teď přišla řada na elektrikáře.

Mezi Johnem Travoltou a sloupy elektrického vedení to, jak dokazuje trailer na jeho nový film, náležitě jiskří. Bude ale publiku, které už toho tolik vidělo, stačit poctivá akční “limoška” made in USA? Protože přesně tou se drama Life on the Line zdá být.

Byli jsme už krmeni desítkami, ne-li stovkami katastrofických příběhů, kde kvůli vzbouřeným živlům dostali američtí občané pořádně zabrat. Life on the Line si bere na paškál práci jižanských opravářů elektrického vedení, kteří jsou nuceni se utkat s olbřímí bouří. A to jak v profesní, tak i soukromé oblasti. Life on the Line se tak řadí ke snímkům, jako je například dvacet let starý Twister. Ten svou milou béčkovost ale korunoval ještě feel-good atmosférou a sympatickou sebrankou lovců tornád - což je právě to něco, co jinak šablonovitý snímek odlišilo od ostatních.

Dobrou zprávou je, že lze najít minimálně jeden důvod, proč si Life on the Line držet v hledáčku. Je jím samotný Travolta, který se několik desetiletí po kultovních záležitostech typu Pomády a Pulp Fiction stále herecky činí. Jeho nejvýraznějším výkonem posledních let je egoistický právník Robert Shapiro v seriálu American Crime Story: The People v. O.J. Simpson. Na druhou stranu, jeho další nadcházející film Já, pomsta se zatím setkává s dost vlažnými reakcemi. Je ale třeba říct, že jeho role v tomto klasickém příběhu o osobní vendetě má s tou v Life on the Line něco společného: jakousi upřímnou oddanost hereckému řemeslu. Kryptonitem aktuálního snímku by naopak mohl být slabý článek na režijní stoličce. Kanadský rodák David Hackl za sebou má páté Saw a dobrodrůžo Into the Grizzly Maze.

Společnou mají tyhle dva snímky až nečekanou hustotu znělých jmen: kromě Travolty je tu k vidění Sharon Stone a Kate Bosworth. Druhá zmíněná je v příběhu Travoltovou neteří. Je spojena hned se dvěma traumatizujícími záležitostmi, které šéfa elektrické crew potkaly. První je smrt jeho bratra, kterou si (pro tento žánr přirozeně) klade za vinu. Druhou je jeho nový zaměstnanec (Devon Sawa), a zejména pak fakt, že s ním neteř čeká potomka. Travoltovy macho-otcovské pohnutky jsou nedílnou součástí děje; ten čítá i zmíněnou bouři, která ohrozí všechno jemu drahé.

I když letošní nejočekávanější Travoltova role bude dost možná v úderném westernu In a Valley of Violence, není potřeba tuhle nenáročnou zábavu plnou vysokého napětí rovnou odstřihnout. Někdy se totiž člověk přistihne, že na přesně takovýhle film má zrovna chuť. Nakonec, pusťte si trailer, a dejte vědět, jestli souhlasíte. Life on the Line v současnosti nemá žádné datum premiéry, nicméně už minulý měsíc vyšel na DVD v Německu a Japonsku.

Life on the Line

18.12.2016 | USA
Akční, Drama
Info o filmu

Galerie: 5

Life on the Line: John Travolta bojuje s elektrickým vedením | Fandíme filmu Life on the Line: John Travolta bojuje s elektrickým vedením | Fandíme filmu Life on the Line: John Travolta bojuje s elektrickým vedením | Fandíme filmu Life on the Line: John Travolta bojuje s elektrickým vedením | Fandíme filmu Life on the Line: John Travolta bojuje s elektrickým vedením | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest