Expendables: Trojka je na cestě. Kdo přežije dvojku?

Expendables: Trojka je na cestě. Kdo přežije dvojku? | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 22 obrázků
Co víme o třetích Expendables a podrobný popis děje dvojky.

K Expendables 2 jsme dostali všeho všudy zatím jeden kratičký teaser, premiéra je v nedohlednu a přesto už tiše začaly přípravy třetího dílu. Jako první se o trojce zmínil Randy Couture, který v rozhovoru uvedl, že by natáčení mohlo začít letos na podzim. Expendables 3 následně potvrdil v jiném rozhovoru i Dolph Lundgren. Je to ale vůbec reálné? Tomb by sice měl Sylvester Stallone dotočit už někdy v létě, ale nedávno uvedl, že chystá také remake španělského thrilleru No Rest For The Wicked a pořád se šušká také o Rambovi 5.

Pokud by ale natáčení skutečně začalo, koho ve filmu uvidíme? Stallone je jasný, duchovní otec projektu nemůže u třetího dílu v žádném případě chybět. Také se dá předpokládat, že si ve trojce zahraje Couture, když už mluví o podzimním natáčení. Stallone se určitě také pokusí do filmu dostat co nejvíc herců z původního obsazení, ale co nováčci? Během natáčení jedničky a dvojky měla blízko k obsazení celá škála herců, kteří by teď konečně mohli dostat příležitost! O Antoniu Banderasovi, Johnu Travoltovi a Nicolasi Cageovi jsme psali, u Wesleyho Snipese vše stále závisí na tom, zda se včas dostane z vězení a nově také vyšlo najevo, že se o roli v Expendables 2 ucházela i Gina Carano, zápasnice, která na sebe upozornila hlavní rolí v Soderberghově Zkratu (part nakonec dostala Nan Yu).

Tolik k chystané trojce. Dále pro vás ale máme spoustu informací o dvojce. Na konci článku jsou k vidění nové fotky a video s Novakem Djokovićem, který bude mít v druhých Expendables cameo. To ale není zdaleka všechno. Na následujících řádcích najdete podrobnou synopsi filmu, rozbor obsazení (Kdo z plátna skoro nesleze a kdo bude mít jen malý štěk?) a teorii o tom, který z hrdinů dobrodružství nepřežije. Asi netřeba upozorňovat, že následující text obsahuje spoilery.

 

Synopse děje

Film začne misí v Barmě, kde Expendables, ještě s pomocí Yin Yanga (Jet Li) zachrání  Trenche (Arnold Schwarzenegger) ze zajetí. Když se tým vrátí do civilizace, Church (Bruce Willis) Barneyho (Sylvester Stallone) donutí, aby přijal zdánlivě jednoduchý úkol ve fiktivní východoevropské zemi. Yin Yang úkol odmítne, ale zbytek týmu, včetně nových posil Billyho the Kida (Liam Hemsworth) a Maggie (Nan Yu), vyrazí do akce.

Mise se ale strašlivě zvrtne a jeden z Expendables je brutálně zavražděn nepřátelskými žoldáky, vedenými nemilosrdným Jeanem Vilainem (Jean-Claude van Damme). Expendables touží po pomstě, ale když na nepřátelském území narazí na silnější odpor, než čekali, dostanou se do ještě větších trablů. Jakmile se to dozví Church, okamžitě se sejde s Trenchem a vysloužilým Postradatelným Bookerem (Chuck Norris), aby společně vymysleli plán na záchranu Barneyho hochů. Booker bez otálení vyrazí týmu na pomoc, ale ani jeho podpora není dostatečná, a tak do Evropy musí i Church a Trench, aby se všichni hrdinové utkali s nepřítelem v epické závěrečné bitvě.

 

Kdo bude za hvězdu, kdo jenom přicmrndávat?

Hlavním hrdinou je opět Sylvester Stallone, který prakticky po celý film nesleze z plátna. Mezi jeho nejvěrnější budou patřit Dolph Lundgren, Terry Crews a Randy Couture. Jason Statham se z nějakého důvodu neúčastní úvodní akce, Nan Yu je na tom podobně. Zhruba stejně prostoru, jako Expendables dostane i hlavní záporák Jean-Claude van Damme. Ostatní herci už se objeví pouze ve více či méně vedlejších rolích. Největší prostor z nich dostali asi Liam Hemsworth, Scott Adkins a Chuck Norris, Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger a Jet Li mají toliko čestné roličky a zahrají si jen v několika scénách.

 

Který z postradatelných zemře?

Dlouhou dobu se spekulovalo o tom, že nejžhavějším kandidátem na oběť nepřítele, kterou se Expendables pokusí pomstít, by mohl být Randy Couture. Teď, když je jeho účast ve třetím díle prakticky definitivní, tahle možnost padla. Další v řadě jsou tak Jet Li, Mickey Rourke a Liam Hemsworth. Jet Li  je dost oblíbeným členem týmu na to, aby divák toužil po jeho pomstě a z filmu podezřele rychle zmizí. Na druhou stranu Li natáčel pouze úvod v Burmě a nešťastná smrt by se měla odehrát až později. Producenti navíc hodně spoléhají na čínské diváky a zabít jejich miláčka, by si nejspíš nedovolili.

Druhým kandidátem je překvapivě Mickey Rourke, který se ve filmu vůbec neobjeví. Už první synopse hovořily o tom, že film bude pojednávat o odvetné misi za smrt Rourkeova Toola. Stallone tu informaci později vyvrátil, ale nebylo by to ani poprvé ani naposledy, co Sly kolem filmu mlžil (viz aféra s přístupností). Rourke sice v Expendables 2 vůbec nehraje, ale kdyby například van Damme zahlásil něco ve stylu „to já jsem tenkrát zabil vašeho kamaráda, vy poserové“, Postradatelným by to určitě jako záminka k pomstě stačilo. Nedávno se navíc začalo proslýchat, že Rourke spolu se Stallonem natočil kratičké cameo. Že by šlo o klíčový flashback?

Poslední alternativou je smrt mladého Hemswortha. Na diváky by to na jednu stranu asi nemělo nijak výrazný emocionální dopad, na stranu druhou bychom ale nepřišli o nikoho z našich oblíbenců. O Hemsworthovi se navíc už dlouho hovoří jako o duchovním náhradníkovi Roukeovy postavy a nikde není řečeno, že z něj scenáristé neudělali například Toolova syna, aby mu dodali na důležitosti. V jeho "prospěch" hovoří také fakt, že se neobjevil na žádné fotce z natáčení pozdějších fází děje.

Kterého Postradatelného byste nejvíc oplakali Vy? A jaké nováčky byste rádi přivítali ve trojce?

 

Expendables 2: Novak Djoković točí cameo

 

 

Zdroje: EX2 blog, Expendables Premiere, JCVD Facebook, Oficiální web Expendables

Galerie: 23

Expendables: Trojka je na cestě. Kdo přežije dvojku? | Fandíme filmu Expendables: Trojka je na cestě. Kdo přežije dvojku? | Fandíme filmu Expendables: Trojka je na cestě. Kdo přežije dvojku? | Fandíme filmu Expendables: Trojka je na cestě. Kdo přežije dvojku? | Fandíme filmu Expendables: Trojka je na cestě. Kdo přežije dvojku? | Fandíme filmu Expendables: Trojka je na cestě. Kdo přežije dvojku? | Fandíme filmu Expendables: Trojka je na cestě. Kdo přežije dvojku? | Fandíme filmu Expendables: Trojka je na cestě. Kdo přežije dvojku? | Fandíme filmu Expendables: Trojka je na cestě. Kdo přežije dvojku? | Fandíme filmu Expendables: Trojka je na cestě. Kdo přežije dvojku? | Fandíme filmu Expendables: Trojka je na cestě. Kdo přežije dvojku? | Fandíme filmu Expendables: Trojka je na cestě. Kdo přežije dvojku? | Fandíme filmu Expendables: Trojka je na cestě. Kdo přežije dvojku? | Fandíme filmu Expendables: Trojka je na cestě. Kdo přežije dvojku? | Fandíme filmu Expendables: Trojka je na cestě. Kdo přežije dvojku? | Fandíme filmu Expendables: Trojka je na cestě. Kdo přežije dvojku? | Fandíme filmu Expendables: Trojka je na cestě. Kdo přežije dvojku? | Fandíme filmu Expendables: Trojka je na cestě. Kdo přežije dvojku? | Fandíme filmu Expendables: Trojka je na cestě. Kdo přežije dvojku? | Fandíme filmu Expendables: Trojka je na cestě. Kdo přežije dvojku? | Fandíme filmu Expendables: Trojka je na cestě. Kdo přežije dvojku? | Fandíme filmu Expendables: Trojka je na cestě. Kdo přežije dvojku? | Fandíme filmu Expendables: Trojka je na cestě. Kdo přežije dvojku? | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest