Veselé Vánoce a šťastný nový rok všem filmovým milovníkům

Veselé Vánoce a šťastný nový rok všem filmovým milovníkům | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Rok se blíží ke konci, nákupní běsnění je za námi, tak hlavně klid, nohy v teple a nějaký ten film do rodinného kruhu.

Rok 2016 se blíží k závěru a určitě to nebyl rok jednoduchý. To jsme tu měli hrozbu viru Zika, otázky spojené s migrací, extrémně medializované teroristické útoky na evropské půdě, zásadní zásah do domácí ekonomiky v podobě EET nebo globální obavy spojené se zvolením Donalda Trumpa do úřadu prezidenta USA. Ať už je ale ten svět venku jakýkoliv, vždycky tu byla jedna jistota. Jistota, že můžeme znovu a znovu utíkat do světa fantazie. Že můžeme nechat problémy světa na pár minut plavat a ponořit se do proudu pohyblivých obrázků.

Je v módě si stěžovat (a my jsme se určitě taky občas nechali strhnout), že filmy už nejsou co bývaly a v případě mainstreamu bychom na podobné téma možná mohli i polemizovat. Zároveň ale můžeme děkovat za to, že před sebou máme tak širokou nabídku, o jaké se nám v minulosti ani nesnilo.

Už jen v kinech nebyla letošní nabídka vůbec špatná. Byly tu filmy, které dávají lidskému soužití šanci (Příchozí), filmy, které slibují, že skutečné zlo bude potrestáno (Spotlight), filmy, které vyprávějí o naději (Rogue One: Star Wars Story), filmy o nezlomnosti lidského ducha (Orel Eddie), filmy o sounáležitosti a chuti přežít (Deepwater Horizon), popřípadě o tom, že láska porazí smrt, znetvoření i záporáka s britským přízvukem (Deadpool). Digitalizace z posledních let navíc zbrzdila vymírání menších kin a umožnila současné nasazení aktuálních snímků všude tam, kde o ně provozovatelé projeví zájem.

V kinech to ale ani zdaleka nekončí. Ceny DVD a Blu-ray nikdy nebyly nižší a objednat si filmy z dovozu nikdy nebylo snazší, zvlášť od té doby, co jde z německé Amazonu (za určitých podmínek) objednávat bez poštovného. Nabídka televizních stanic v češtině a slovenštině je neskutečně široká a to i těch, které jsou zcela zdarma, bez jakéhokoliv satelitu nebo jiné investice. Nabídka VOD služeb je u nás stále širší, od letošní roku u nás fungují Netflix i Amazon (pravda, zatím v omezené nabídce, ale přece) a překvapivě jde v poslední době na internetu přehrát také čím dál tím větší množství filmů legálně a zdarma. (Na konec článku přidáváme pro zájemce jako takovou vánoční volbu rozvernou pohádkovou romanci Penelope).

Ať už volíte jakoukoliv legální metodu nebo se plavíte po pirátských vodách, může být v době globálního světa počet možností, ze kterých je možné vybírat, až ohromující. Naštěstí jsou spolu s širokou nabídkou nejrůznější prostředky, které vám pomohou, se skrz ni prokousat. Filmové databáze, sociální sítě nebo webové magazíny. Pokud jste vydrželi číst až sem, znamená to, že jste si z jejich široké nabídky vybrali také ten náš. Za to vám patří velký dík. Užijte si poklidné Vánoce přesně podle vašeho gusta a jestli budete mít během svátků nějaký obzvláště příjemný filmový zážitek v rodinném kruhu, budeme moc rádi, když se o něj podělíte.

PS: Vánoční obžerství a další kratochvíle provoz u nás na webu mírně zbrzdí, ale rozhodně zůstaňte na příjmu. Máme pro vás v zásobě nějaký ten žebříček a žhavé novinky nespí ani o svátcích. Kupříkladu ještě dnes nebo zítra nás čeká první trailer na Vetřelce: Covenant!

Za redakci: Petr „Anarvin“ Slavík, šéfredaktor

Galerie: 5

Veselé Vánoce a šťastný nový rok všem filmovým milovníkům | Fandíme filmu Veselé Vánoce a šťastný nový rok všem filmovým milovníkům | Fandíme filmu Veselé Vánoce a šťastný nový rok všem filmovým milovníkům | Fandíme filmu Veselé Vánoce a šťastný nový rok všem filmovým milovníkům | Fandíme filmu Veselé Vánoce a šťastný nový rok všem filmovým milovníkům | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest