Sicario: Proč v pokračování bude chybět hlavní hrdinka jedničky

Sicario: Proč v pokračování bude chybět hlavní hrdinka jedničky | Fandíme filmu
Lionsgate
Zobrazit dalších 8 obrázků
Soldado bude akčnější, nabídne mužský pohled na příhraniční boj s kartely. Víme, o čem bude fim pojednávat a chystá se trojka.

Už když jsme se dozvěděli o pokračování Sicaria, nazvaném Soldado, nebylo žádným tajemstvím, že se Emily Blunt v hlavní roli nevrátí. Scenárista Taylor Sheridan (Sicario, Hell or High Water) teď vysvětluje proč. Její příběh byl u konce. V prvním filmu byla prostředníkem publika. Proti své vůli je naprosto pasivní, aby diváci mohli pocítit stejnou bezmoc, jakou cítí řada příslušníků represivních složek. Vyšetřovatelka si projde peklem, na konci je zrazená a její příběh je uzavřený.

A ať přemýšlel, jak přemýšlel, nepodařilo se Sheridanovi vymyslet, jak přirozeně Kate Macer zapojit do dalších událostí, jak postavu využít pro další odhalování světa, který chtěl scenárista prozkoumávat. Taylora nenapadl žádný další příběh, který by byl Emily Blunt hoden a opravdu nechtěl psát scénář o tom, jak se stala šerifkou někde na malém městě, a pak se jí stalo něco tak neuvěřitelného, jak z filmu 96 hodin. I když však postava bude chybět ve "dvojce", někdy v budoucnosti by se ještě objevit mohla.

Co to znamená? Momentálně je v plánu natočit minimálně tři filmy ze světa pohraničních represivních složek. Některé postavy budou filmy spojovat, ale nepůjde o přímá pokračování. Jde o antologii filmů, kde hlavním tématem je způsob, jakým Amerika vede svoji represivní politiku a způsob, jakým je ochrana obyvatelstva vykonávána. Zasazení děje na hranici s Mexikem pak dává tématu hodně zajímavé pole působnosti.

Chystaný Soldado (Voják) je skutečně samostatným filmem, který mohou vidět i ti, kteří Sicaria neviděli. První film byl z ženského pohledu, ten druhý bude z mužského. Do popředí se dostávají postavy Joshe Brolina a Benicia Del Tora, které doplní také Jeffrey Donovan, který v prvním filmu hrál vedlejší roli Stevea Forsinga. Zatímco jednička se soustředila na válku s drogami, dvojka je víc o migraci. Trojice mužů se vydává do Mexika, aby tam cíleně rozpoutala válku mezi soupeřícími mexickými kartely. I když v pozadí jsou ještě další, prozatím skryté důvody.

Z tematického hlediska označuje scenárista Sheridan Soldada za „Sicaria na stereoidech“. Nový režisér Stefano Sollima pak slibuje, že dvojka bude ještě víc „filmová“ a nabídne množství obřích akčních sekvencí. Pokud se budou alespoň trochu podobat té, kterou jsme v prvním filmu viděli na dálnici u hranic, můžeme se znovu těšit na skutečně intenzivní zážitek.

Soldado

USA
Akční, Krimi, Drama
Info o filmu

Galerie: 9

Sicario: Proč v pokračování bude chybět hlavní hrdinka jedničky | Fandíme filmu Sicario: Proč v pokračování bude chybět hlavní hrdinka jedničky | Fandíme filmu Sicario: Proč v pokračování bude chybět hlavní hrdinka jedničky | Fandíme filmu Sicario: Proč v pokračování bude chybět hlavní hrdinka jedničky | Fandíme filmu Sicario: Proč v pokračování bude chybět hlavní hrdinka jedničky | Fandíme filmu Sicario: Proč v pokračování bude chybět hlavní hrdinka jedničky | Fandíme filmu Sicario: Proč v pokračování bude chybět hlavní hrdinka jedničky | Fandíme filmu Sicario: Proč v pokračování bude chybět hlavní hrdinka jedničky | Fandíme filmu Sicario: Proč v pokračování bude chybět hlavní hrdinka jedničky | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest