Nejlepší film roku 2016 podle Deadpoola

Nejlepší film roku 2016 podle Deadpoola | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Má sám Deadpool šanci na filmové ceny? Po odchodu prvního režiséra je podle Ryana Reynoldse vše na dobré cestě.

Blíží se závěr roku a spolu s ním čas bilancování. Ten nejlepší film doporučil divákům i Ryan Reynolds, který se v rozhovoru pro Empire převtělil v Deadpoola. Ten čtenářům prozradil, že za úspěšný film dostal zaplaceno v kokainu, že ve dvojce vylepší svůj kostým o vkusné spodní prádlo, a že ve dvojce T.J. Miller sešňupne ze zrcadla letištní toalety živou myš. A pak pak bude následovat festival honění. Deadpool ale v rozhovoru především doporučil Hon na pačlověky (Hunt for the Wilderpeople). Vysoce ceněnou komedii o přátelství svérázného teenagera a bručounského Sama Neilla natočil Taika Waititi, blázen, který momentálně chystá do kin třetího Thora.

A teď trochu vážněji. Když už jsme u toho bilancování, mohl by Deadpool dostat nějakou filmovou cenu? Je nominovaný na People‘s Choice Award, ale co ceny, které neuděluje veřejnost? Sám Reynolds se domnívá, že komedie v zápoleních o různé ceny nemají na růžích ustláno, že vůči nim panují předsudky. Přitom je tenhle žánr podle něj těžší. Nestačí dobře podat vtipy, musíte také svoji postavu dramaticky prodat, přimět diváky, aby do ní emocionálně investovali, jinak humor nikdy nebude dobře fungovat.

V rozhovoru Reynolds dále mluví o tom, jak se při přípravách filmu improvizovalo, a jak byl do role dlouhou dobu ponořený. Poprvé poznal Deadpoola v roce 2004, když mu někdo podal do ruky komiks, ve kterém si superhrdina dělá legraci zrovna z něj. Pak už nezbývalo než vysněný projekt trpělivě dovést až do cílové rovinky. V rozhovoru Reynolds dodává, že on byl s Deadpoolem od začátku a hodně dlouho na projektu strávili také scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick, kteří byli přítomní po celou dobu natáčení a pomáhali projekt neustále pilovat. Režiséra Tima Millera sice v rozhovoru také zmínil, ale scenáristy označil za nedoceněné a jejich přínos za klíčový. Když byl dotázán přímo na Millerův odchod, řekl jenom to, že „Nakonec je všechno na správné cestě a to je všechno na čem teď záleží“.

I když se však komedie běžně nesetkávají s patřičným doceněním, šanci by Deadpool mohl mít na Zlatých glóbech, které mají komedii a drama oddělené. The Hollywood Reporter dává šanci na zisk Reynoldsovi, Variety pak i přímo Deadpoolovi. Tak schválně dejte vědět, jestli byste film chtěli s nějakou zlatou soškou vidět nebo je to úplně fuk. Na závěr přidáváme video, ve kterém si Ryan Reynolds s gustem zahrál s Conanem O‘Brienem v Zápisníku jedné lásky 2.

Deadpool

12.02.2016 | USA, Kanada
Akční, Komedie, Sci-Fi, Dobrodružný, Romantický
Info o filmu

Galerie: 3

Nejlepší film roku 2016 podle Deadpoola | Fandíme filmu Nejlepší film roku 2016 podle Deadpoola | Fandíme filmu Nejlepší film roku 2016 podle Deadpoola | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest