Deadpool: V hlavní roli skutečně Ryan Reynolds

Deadpool: V hlavní roli skutečně Ryan Reynolds | Fandíme filmu
Po dlouhé době tu máme nový začátek série, ve kterém se nebude přeobsazovat. Kdy se začne natáčet?

Studio Fox definitivně potvrdilo, že roli maskovaného hláškaře Deadpoola bude v chystaném filmu znovu hrát Ryan Reynolds, který postavu už jednou ztvárnil ve snímku X-Men Origis: Wolverine. Obecně se vždy předpokládalo, že to tak bude, avšak herec nikdy oficiálně nepodepsal žádnou smlouvu, až do teď. Natáčení začne v březnu.

Deadpool, alias Wade Wilson, je v komiksech součástí programu Weapon X a jsou na něj přeneseny Wolverinovy regenerační schopnosti. Proces se zdaří, avšak Wade při něm ztratí zdravý rozum a je tak zjizven, že následně ukrývá svůj obličej pod maskou. Stává se z něj drsný, hláškující antihrdina, který vyhledává nebezpečí, ohání se dvěma katanamy a pravidelně promlouvá přímo ke čtenářům.

Ve snímku X-Men Origins: Wolverine Reynolds skvěle vystihl Wilsona v jeho smrtelné podobě, avšak po transformaci se z něj stala němá, nemyslící bestie, která většinu fanoušků těžce zklamala. Prakticky už tehdy bylo jasné, že případný film s Deadpoolem v hlavní roli nebude události Wolverina respektovat. Ve starším scénáři měl dokonce hrdina odkazovat na to, jak jej tenkrát filmaři zmršili. Uvidíme, jestli se podobná hláška do filmu nakonec dostane nebo ne, nicméně jeden z x-menovských producentů, Simon Kinberg, nás před časem ujistil, že Deadpool bude spolu s ostatními filmy patřit do světa X-Menů, nepůjde o žádný vedlejší projekt.

Deadpool se připravoval opravdu dlouho a studio z něj mělo obavy především kvůli jeho drsné nátuře - Fox chce x-menovské snímky natáčet jako mládeži přístupné velkofilmy, které budou mít šanci vydělat stamiliony dolarů. Zdá se, že nakonec mezi filmaři a studiem došlo k jakémusi kompromisu a natáčení mohlo dostat zelenou.

Během několikaletých příprav režisér Tim Miller spolu s Ryanem Reynoldsem, který nikdy nepřestal doufat, že si roli zopakuje, připravili testovací video, které mělo studiu ukázat, jak by zhruba film s Deadpoolem mohl působit. Video před časem „uniklo“ na internet a krátce po jeho prosáknutí jsme se „překvapivě“ dozvěděli, že se skutečně film po dlouhých odkladech začne natáčet. Spekuluje se o tom, že video bylo vypuštěno záměrně, aby si studio mohlo ověřit divácký zájem.

Film zrežíruje Tim Miller, šéf trikového studia Blur, které je zodpovědné za úvodní bitvu v Thorovi 2, vesmírnou scénu v Avatarovi, úvodní titulky Mužů, kteří nenávidí ženy nebo za cinematické trailery k videoherním Batmanům. Celovečerní projekt Miller zatím nerežíroval, v jeho prospěch mluví pouze vášeň, se kterou polomrtvý projekt léta podporoval a zkušenosti s digitálními triky, které budou k vytvoření nadpřirozeně poskakujícího hrdiny potřeba. Scénář napsali Rhett Reese and Paul Wernick, dvojka zodpovědná za G.I. Joe 2 a především za parodicky laděný Zombieland. Jejich starší scénář sklízel na internetu chválu, avšak není jasné, jak velkých úprav se nakonec před natáčením dočká.

Dole v galerii můžete vidět obrázek, který při příležitosti podepsání smlouvy zveřejnil Ryan Reynolds na svém Twitteru. Česká premiéra filmu je stanovena na 11.2. 2016.

Zdroje: Deadline, Ryan Reynolds

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest