Vetřelec: Covenant: Podrobnosti o Fassbenderově dvojroli

Vetřelec: Covenant: Podrobnosti o Fassbenderově dvojroli | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 13 obrázků
Vrátí se další herec z Promethea. A ruší Ridley Scott plánované pokračování?

Že bude hrát Michael Fassbender v Alien: Covenant víc podob Androida Davida, jsme věděli. Teď dostáváme další podrobnosti. Původního Davida najde posádka lodi Covenant deset let po událostech Promethea na planetě, která měla být domnělým rájem. Na Covenantu přilétá novější model. jmenuje se Walter a Davidovi příliš nedůvěřuje. Část z toho potvrdil přímo Fassbender, který ještě dodal, že Covenant se vrací k hororové podstatě prvního Vetřelce, kterou míchá s měřítkem Prometha. Ridley Scott je prý plný elánu a už má hotový první sestřih filmu.

Davida se týká také další novinka, která je ovšem poněkud spoilerovitá, tak zvažte, jestli tenhle odstavec nepřeskočit. Ve filmu si znovu zahraje Guy Pearce! Film má údajně začít ve chvíli, kdy je David zprovozněný ve velké bílé místnosti s výhledem na oceán. V místnosti je společně s ním Peter Weyland (Pearce), který je o něco starší než ve známém TED Talk proslovu (na konci článku), které se odehrává několik desetiletí před událostmi Promethea. Weyland Davidovi pokládá různé otázky a testuje jej. Pak jej nechá hrát Wagnerův Příchod bohů do Valhally a zároveň vysvětlovat význam skladby. Podle Davida pojednává Příchod o tom, že bohové opustí svá stvoření, protože nejsou spokojeni s jejich lakotou a marnivostí, jen aby si uvědomili, že sami mají stejné vady. Následuje diskuse o bozích, stvořitelích a smrtelnosti, která ve Weylandovi zjevně něco zažehne (zřejmě jde o jeden z klíčových momentů, které směřovaly jeho život k výpravě na palubě Promethea).

Co dalšího jsme se dozvěděli? Hudbu měl skládat Harry Gregson Williams, který už v minulosti s Ridleym Scottem spolupracoval a na Covenantu už začal minimálně nějaké úvodní přípravy. Nakonec se ale jeho hudba ve filmu neobjeví. A novelizaci filmu napíše Alan Dean Foster, který napsal také novelizace Vetřelce, Vetřelců a Vetřelce 3. Na tom by nebylo až tak nic zvláštního, kdyby zpráva nedodávala, že Foster napíše také oficiální pokračování Vetřelce: Covenant. Jedná se snad o alternativní vývojovou větev, která by pro další film nebyla dostatečně zajímavá? Nebo nakonec nedojde na další Scottovo pokračování, o kterém režisér v minulosti mluvil? To ukáže až čas.

Alien: Covenant je druhou kapitolou v prequelové trilogii k Vetřelci, která začala v Prometheovi a pojí se přímo na Scottovo klíčové dílo žánru sci-fi z roku 1979. Na cestě ke vzdálené planetě na konci galaxie objeví posádka kolonizační lodi Covenant něco, o čem si myslí, že je nezmapovaný ráj. Ve skutečnosti jde však o temný, nebezpečný svět, jehož jediným obyvatelem je syntetický David (Michael Fassbender), přeživší zatracené expedice Prometheus. V hlavní roli Katherine Waterston, dále hrají Danny McBride, Demián Bichir, Jussie Smollett, Amy Seimetz, Camern Ejogo, Callie Hernandez, Billy Crudup a Alexander England. Režíruje Ridley Scott, na scénáři se podíleli Michael Green, Jack Paglen a John Logan. Datum české premiéry je naplánováno na 4.8. 2017.

Zdroje: AVP Galaxy

Vetřelec: Covenant

19.05.2017 | USA, Velká Británie, Kanada, Austrálie, Nový Zéland
Sci-Fi, Dobrodružný, Thriller, Horor
Info o filmu

Galerie: 14

Vetřelec: Covenant: Podrobnosti o Fassbenderově dvojroli | Fandíme filmu Vetřelec: Covenant: Podrobnosti o Fassbenderově dvojroli | Fandíme filmu Vetřelec: Covenant: Podrobnosti o Fassbenderově dvojroli | Fandíme filmu Vetřelec: Covenant: Podrobnosti o Fassbenderově dvojroli | Fandíme filmu Vetřelec: Covenant: Podrobnosti o Fassbenderově dvojroli | Fandíme filmu Vetřelec: Covenant: Podrobnosti o Fassbenderově dvojroli | Fandíme filmu Vetřelec: Covenant: Podrobnosti o Fassbenderově dvojroli | Fandíme filmu Vetřelec: Covenant: Podrobnosti o Fassbenderově dvojroli | Fandíme filmu Vetřelec: Covenant: Podrobnosti o Fassbenderově dvojroli | Fandíme filmu Vetřelec: Covenant: Podrobnosti o Fassbenderově dvojroli | Fandíme filmu Vetřelec: Covenant: Podrobnosti o Fassbenderově dvojroli | Fandíme filmu Vetřelec: Covenant: Podrobnosti o Fassbenderově dvojroli | Fandíme filmu Vetřelec: Covenant: Podrobnosti o Fassbenderově dvojroli | Fandíme filmu Vetřelec: Covenant: Podrobnosti o Fassbenderově dvojroli | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest