Doctor Strange: Co už víme o pokračování a to nej z jedničky

Doctor Strange: Co už víme o pokračování a to nej z jedničky | Fandíme filmu
Marvel
To nejlepší na Doctoru Strangeovi a vše co už víme o pokračování.

Premiéra Doctora Strange je za námi a ti největší fanoušci jej zajisté už všichni viděli, takže si můžeme pustit pusu na špacír a začít o filmu mluvit naprosto otevřeně, bez obavy ze spoilerů. V přiloženém videu jsme se zaměřili na ty nejlepší a nejhorší elementy filmu, takže neváhejte a vypíchněte v komentářích to, co se nejvíc líbilo (nebo nelíbilo) na celém filmu vám. Zdaleka nejzábavnější je ale v tuhle chvíli pohled do budoucnosti. Vlastní film i tvůrci nám dávají hned několik vodítek k tomu, co bychom od Doktora v budoucnu mohli čekat, tak se na tu budoucnost pojďme podívat.

Ze všeho nejdříve uvidíme Strange (Benedict Cumberbatch) v Thorovi Ragnarok. To naznačovaly už fotky z natáčení třetího Thora, kde Thor (Chris Hemsworth) držel uprostřed newyorských rozvalin v ruce papírek s adresovou newyorské svatyně, kterou po událostech snímku Doctor Strange stráží právě Stephen. V titulkové scéně jsme už viděli obě dvě postavy pospolu. Oba dva hrdinové mluví o tom, že Thor s Lokim (Tom Hiddleston) chtějí najít v New Yorku Odina (Anthony Hopkins). Strange považuje Lokiho za extrémně nebezpečného pro celou Zemi a přislíbí bratrům pomoc, pokud se společně s Odinem ze Země zase urychleně spakují. Titulkovou scénu natáčel přímo Taika Waititi, čímž připomíná scénu, která se objevila v závěru Ant-Mana - tu také točili bratři Russoovi a následně jsme ji znovu viděli v Captain America: Civil War. Můžeme očekávat, že V Thorovi bude Doktor jen krátkou chvíli.

Následně Strange potkáme společně s Wongem (Benedict Wong) v Avengers: Infinity War, jak oba dva herci osobně potvrdili. Definitivně bylo potvrzeno, že amulet zvaný Oko Agamottovo je jedním z Kamenů nekonečna, konkrétně Kámen času. A jak víme, padouch Thanos si pro Kameny nekonečna přijde. Strange je tedy automaticky do událostí zapletený, jak jsme navíc viděli ve zmiňované potitulkové scéně, o nebezpečí, která Zemi hrozí, se aktivně zajímá. V rozhovoru Cumberbatch uvedl, že se domnívá, že by mohl rozhádaným Avengerům pomoci najít společnou řeč.

Někdy ve čtvrté fázi Marvel Universe můžeme čekat Doctora Strange 2. Režisér Scott Derrickson prozradil, že pokud by byla ta možnost, rád by film natočil. Miluje Strange, jeho svět i komiksovou předlohu. Velice dobře komiksy navíc zná a ví, co všechno je z nich možné čerpat. Doctor Strange je podle něj něco jako "Batman začíná", tedy film, který především představí hlavního hrdinu. Dvojka by pak byla daleko víc jako "Temný rytíř", byl by v ní tedy prostor se víc věnovat záporákům a dostat se pořádně do hloubky, udělat z filmu pořádně hutný zážitek, protože základy už jsme si odbyli. Konkrétně se Derrickson zmínil, že by se mu líbilo, kdyby se jednou ve filmech objevil padouch Nightmare. Na něm je fascinující, že žije ve světě skutečně ztělesněných nočních můr, což by byla další dimenze, kterou by šlo prozkoumávat a skákat z bdělého stavu do snů. Navíc skrze noční můry je možné nadále prozkoumávat hrdinovu psychiku.

Zkrátka a dobře Doktora budoucnost vypadá opravdu pestře. Co říkáte?

Doctor Strange

04.11.2016 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest