Smrtelné stroje: Peter Jackson chystá další fantastickou ságu

Smrtelné stroje: Peter Jackson chystá další fantastickou ságu | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 7 obrázků
Po Středozemi dá Jackson život také jedné sci-fi sáze, ve které obří velkoměsta požírají ta menší.

Peter Jackson od dokončení Hobita nezahálel. Má na starosti vedení svého ateliéru, kde se točí či bude točit například pokračování Avatara nebo filmová adaptace Ghost in Shell. Vedle toho také pomáhal s návrhem muzea novozélandských vojáků, kteří padli během první světové války. Jeho příznivce však zajímá především to, do jakého dalšího filmu se pustí. A budou to Smrtelné stroje (Mortal Engines), původně čtyřdílná románová sága od Philipa Reevea.

Jackson na knížky koupil práva v roce 2009 a už tehdy začala první preprodukce, teprve teď však uzrál čas na realizaci. Peter Jackson píše scénář společně s manželkou Fran Walsh a Philippou Boyens, tedy v tradičním složení, v jakém připravili všechny filmy ze Středozemě. Režírovat bude Christian Rivers, který s Jacksonem úzce spolupracuje už 25 let. Začínal jako kreslíř story boardů, posléze pracoval na vizuálních efektech, přičemž za King Konga dostal Oscara. U Hobita už vedl jako režisér jeden z pomocných štábů, stejně jako u snímku Můj kamarád drak. Celovečerní prvotinou pro něj měl být Dambuster, remake stejnojmenného válečného snímku z roku 1955. Ten se ale prozatím odkládá a dojde na něj až v budoucnu. Místo toho tedy Rivers zrežíruje Mortal Engines.

Ty působí jako skutečně originální námět, který by na plátnech mohl vypadat opravdu fantasticky. Děj je zasazený do fiktivní budoucnosti, ve které jsou všechna větší města posazená na podvozky, pohybují se po zeměkouli a požírají menší města, ze kterých čerpají zdroje potřebné k dalšímu fungování. Starosta Londýna však má ještě větší a zákeřnější plány. A na pozadí téhle postapokalyptické fresky se odehrává osobní příběh několika mladých hrdinů, kteří kvůli rozežranému Londýnu přišli o svůj domov, jsou odsouzeni k životu v pustině a touží po pomstě.

Román má tri další pokračování, takže je tu prostor k nastartování celé úspěšné série. Snímek financuje studio Universal a společnost MRC, která se podílí už na vzniku dalšího fantastického opusu – Temné věže. Natáčení má začít příští rok v březnu na Novém Zélandu. Přikládáme pár fanouškovských artworků, abyste si udělali obrázek o tom, jaké výjevy by nás také mohly v kinech potkat. Na závěr ještě fanouškovský trailer:

Zdroje: Deadline, Peter Jackson

Smrtelné stroje

14.12.2018 | USA
Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 8

Smrtelné stroje: Peter Jackson chystá další fantastickou ságu | Fandíme filmu Smrtelné stroje: Peter Jackson chystá další fantastickou ságu | Fandíme filmu Smrtelné stroje: Peter Jackson chystá další fantastickou ságu | Fandíme filmu Smrtelné stroje: Peter Jackson chystá další fantastickou ságu | Fandíme filmu Smrtelné stroje: Peter Jackson chystá další fantastickou ságu | Fandíme filmu Smrtelné stroje: Peter Jackson chystá další fantastickou ságu | Fandíme filmu Smrtelné stroje: Peter Jackson chystá další fantastickou ságu | Fandíme filmu Smrtelné stroje: Peter Jackson chystá další fantastickou ságu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest