Valerian a město tisíce planet: Star Wars a Pátý element dohromady

Valerian a město tisíce planet: Star Wars a Pátý element dohromady | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Bude to velký. První upoutávka na "Hvězdné války Luca Bessona" se pomalu blíží. V galerii navíc najdete teaser poster a tři fotky.

Po Comic-Conu v San Diegu přijel Luc Besson představit Valeriana a město tisíce planet také na ten newyorský. Na místě byl veřejnosti sedm minut promítán natočený materiál, ale ne všechny záběry měly za sebou post-produkci. To se dá chápat, vždyť premiéra je až za devět měsíců. Avšak některé záběry s dodělanými vizuálními efekty vypadaly prý hodně dobře a připomínalo to takové Star WarsPátý element dohromady. Jen o něco divočejší. Besson prozradil, že první trailer se objeví během listopadu, takže si budeme moct o snímku udělat vlastní představu.

Režisér připouští, že rozdíl mezi natáčením Pátého elementu a Valerianem byl extrémní. Jednalo se o poslední filmařův projekt, kde se ještě nepoužívalo zelené plátno a tak se vizuální efekty dělaly náročnější cestou. Nebylo divu, že byl z natáčení frustrovaný a mít v té době technologii Avatara, byla by to jiná písnička. Naštěstí takový problém u svého spektakulárního sci-fi, jež čítá 2 734 efektů(!) už nemusel řešit. Na tvorbu digitálních triků si přizval dvě velká studia v oboru. Lucasovu ILM, které dělalo velkou scénu v první půlhodině filmu, kde uvidíme obrovský vesmírný trh Alpha s miliony obchodů. Avšak aby je hlavní hrdinové uprostřed zdánlivě pusté pouště viděli, musí mít nasazené helmy se senzorem, jenž na místě zobrazí jednu z pěti dimenzí.

Novozélandská WETA se postarala o další kus práce, včetně Mezinárodní vesmírné stanice, která se ve filmu rozrostla do délky osmnácti mil, což mělo za následek přesunutí stanice od Země. „Stanice je něco jako město vědy, Organizace spojených národů a Wall Street dohromady, vyměňují se tu všelijaké poznatky z vesmíru, místo je plné života,“ zmínil Besson. Jako třetí se na výtvarné stránce podílelo studio Rodeo z kanadského Montrealu, jehož úkolem bylo vytvoření vesmírných lodí a technických zařízení. Přes všechny ty efekty, mimozemšťany a další super věci okolo, má být však hlavním srdcem příběhu to, jak se do sebe mladík s dívkou zamilují. Je vidět, že tvůrce si s projektem opravdu vyhrál a měřítko bude vážně rozsáhlé. Proto budeme přát, aby v kinech nevyhořel a dostalo se nám bombastického zážitku.

Valerian (DeHaan) a Laureline (Delevingne) jsou speciální vládní agenti z 28. století pro správu lidských území a jejich úkolem je udržování pořádku v celém vesmíru. Valerian však nechce se svojí kolegyní udržovat jenom profesionální vztah a ta se tak stává cílem jeho nekonečných milostných návrhů. Kvůli jeho bohaté historii s ženami a její tradiční výchově však Laureline Valeriana stále odmítá. Na rozkaz velitele Filitta (Owen) se oba dva vydávají na misi do dechberoucího mezigalaktického města Alpha. To je neustále rostoucí metropole plná obrovského množství tvorů ze všech koutů vesmíru. Po dlouhá léta sedmnáct milionů obyvatel žilo pospolu a společně sdílelo své dovednosti, technologie a zdroje, ve prospěch všech. Bohužel ne všichni to vidí stejně a někde v pozadí se začíná schylovat k velkému nebezpečí.

Zdroje: THR, Collider

Valerian a město tisíce planet

17.07.2017 | USA, Velká Británie, Francie, Kanada, Německo, Belgie, Čína, Spojené arabské emiráty
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 4

Valerian a město tisíce planet: Star Wars a Pátý element dohromady | Fandíme filmu Valerian a město tisíce planet: Star Wars a Pátý element dohromady | Fandíme filmu Valerian a město tisíce planet: Star Wars a Pátý element dohromady | Fandíme filmu Valerian a město tisíce planet: Star Wars a Pátý element dohromady | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest