Jurský svět 2 komornější, napínavější a s praktickými efekty

Jurský svět 2 komornější, napínavější a s praktickými efekty | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 10 obrázků
Poučili se filmaři z kritiky Jurského světa? Zatím vše nasvědčuje tomu, že nás čeká daleko subtilnější příběh, žádná "Jurská válka".
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Jak už bylo řečeno v úvodu, film má být napínavější a strašidelnější. Na to navazuje další Colinovo tvrzní, podle kterého film napodobí vypravěčskou strukturu prvního Jurského Parku. Největší akční sekvence přijde už někdy v polovině filmu a závěr se ponese v daleko intimnější a osobnější atmosféře. Můžeme tedy spekulovat o snímku, ve kterém se nějaké vědecké skupině několik dinosaurů vymkne kontrole a připraví hrdinům ve výzkumné stanici podobné peklo, jaké si užila třeba posádka ve Vetřelci.

Dále Trevorrow slibuje, že nový film bude daleko víc pracovat s animatronikou, tedy s loutkami, roboty, převleky, hmatatelnými rekvizitami, zkrátka praktickými efekty! Řada fanoušků si stěžovala, že většina dinosaurů byla v Jurské světě vytvořená pouze s pomocí počítačů. Podle Trevorrowa je to kvůli tomu, jak byl příběh strukturovaný. Nejrůznější loutky fungují dobře ve scénách, ve kterých se dinosauři nepohybují, popřípadě pohybují primárně krkem nebo boky. Jakmile dinosauři vykonávají jakékoliv složitější a dynamičtější pohyby, působí přirozeněji, když jsou vytvoření pomocí počítačových efektů. A v Jurském světě se dinosauři vyskytovali především ve velkolepých akčních scénách a ústřední Indominus Rex musel mít hodně plynulé pohyby. A ano, režisér připouští, že roli hrála i skutečnost, že v době natáčení nebyl dostatečně prověřený na to, aby si mohl říct o větší rozpočet, který by si natáčení s větším množstvím loutek vyžádalo.

V novém filmu jsou už ve scénáři připravené takové scény, ve kterých je možné animatroniku využít a producent Trevorrow už má u studia takové slovo, že si na ně mohl vyžádat potřebné peníze. Zřejmě tedy máme čekat větší množství „neohrabaných“ ještěrů, ale také daleko větší množství klíčových scén s dinosaury, které nebudou stát na velkolepé akci, ale budou to spíš komorní momenty, jež budou pracovat s napětím. Režisér Bayona je pak odhodlaný praktické efekty využít kdykoliv to jen bude možné. Filmaři momentálně připravují natáčení v Londýně, kde se také bude v ateliérech natáčet velká část filmu. Dále se bude točit také na Havaji, nicméně tropické ostrovy tentokrát nebudou hlavní lokací.

Obecně se tedy zdá, že se filmaři snaží alespoň částečně poučit z kritiky, která se na Jurský svět snesla, snaží se přijít se zajímavým námětem a (snad) komornější příběh svěřili do rukou filmaře, kterému podobně laděné projekty v minulosti sedly. A to nezní vůbec špatně. Nakonec ještě trailer na nový Lego film:

Jurský svět 2 režíruje Juan Antonio Bayona, scénář píší Derek Connolly a Colin Trevorrow. V hlavních rolích se vrací Chris Pratt a Bryce Dallas Howard. Datum české premiéry je stanoveno na 21. června 2018.

Zdroj: Jurassic Outpost

« Předchozí kapitola

Jurský svět

12.06.2015 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Thriller
Info o filmu

Galerie: 11

Jurský svět 2 komornější, napínavější a s praktickými efekty | Fandíme filmu Jurský svět 2 komornější, napínavější a s praktickými efekty | Fandíme filmu Jurský svět 2 komornější, napínavější a s praktickými efekty | Fandíme filmu Jurský svět 2 komornější, napínavější a s praktickými efekty | Fandíme filmu Jurský svět 2 komornější, napínavější a s praktickými efekty | Fandíme filmu Jurský svět 2 komornější, napínavější a s praktickými efekty | Fandíme filmu Jurský svět 2 komornější, napínavější a s praktickými efekty | Fandíme filmu Jurský svět 2 komornější, napínavější a s praktickými efekty | Fandíme filmu Jurský svět 2 komornější, napínavější a s praktickými efekty | Fandíme filmu Jurský svět 2 komornější, napínavější a s praktickými efekty | Fandíme filmu Jurský svět 2 komornější, napínavější a s praktickými efekty | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest