Jurský svět 2 komornější, napínavější a s praktickými efekty

Jurský svět 2 komornější, napínavější a s praktickými efekty | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 10 obrázků
Poučili se filmaři z kritiky Jurského světa? Zatím vše nasvědčuje tomu, že nás čeká daleko subtilnější příběh, žádná "Jurská válka".
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

O pokračování Jurského světa stále nevíme mnoho. Alespoň malou skulinkou nás teď nechal skrze oponu nahlédnout spoluscenárista a producent Colin Trevorrow. Ten sice tentokrát nerežíruje, ale na projektu se velice úzce podílí. Pomáhal s výběrem nového režiséra J.A. Bayony (Nic nás nerozdělí), u kterého se domnívá, že chystaný film dobře sedí k jeho hororovému cítění. Jurský svět 2 totiž má být napínavější a strašidelnější – tak je příběh vystavěný. Trevorrow si také pochvaluje velice kolaborativní prostředí, které se jim v rámci týmu podařilo vytvořit. Už od července jsou s Bayonou a druhým scenáristou Derekem Connollym zavření každý den v kanceláři a připravují scénář, se kterým budou všichni tři spokojení.

Jurský svět byl ovlivněný několikaletým vývojem, který natáčení Colinovy definitivní verze předcházel, musel vycházet z původního nápadu Stevena Spielberga a byl zatížený povinností představit značku nové generaci diváků. Dvojka je v tomhle směru daleko svobodnější, scenáristé ji mohli vystavět úplně od nuly. Jsou si přitom vědomi toho, že musí publikum přesvědčit o tom, že má film důvod k existenci, že mají o čem vyprávět, že nejde jen o bezduché dojení značky. Film má nadále stavět na původních idejích autora knižní předlohy, Michaela Crichtona, a dokonce se máme v pokračování dočkat několika replik přímo z původní knihy.

Předchozí filmy pojednávaly o tom, že se nevyplatí si zahrávat s vědou, popřípadě o korporátní nenasytnosti, kdy několik pánů tam nahoře neváhá pošlapat zájmy většiny, jen aby se oni sami měli o chlup lépe. Nový film pak má být o lidském vztahu se zvířaty. O tom, jak je využíváme a zneužíváme, o tom, že nejsme jediní živí tvorové na téhle planetě. A ten vztah samozřejmě bude znázorněný na zacházení s dinosaury. Rozhodně však nemáme čekat, že by se série (v nejbližší době) vydala nějakou militantní cestou. Jednak by podle Trevorrowa  muselo být natočeno ještě hodně pokračování, než by taková dějová linka byla alespoň vzdáleně uvěřitelná, ale hlavně jej takové téma ani nepřitahuje. Postavy, které chtěly dinosaury využít k bojovým účelům byly v Jurském světě vykresleny jako blázni a záporáci zcela záměrně. Žádnou „Jurskou válku“ tedy čekat opravdu nemáme. Naopak, místo nějaké striktní armádní kontroly se pokračování Jurského světa podívá na to, co se stane, když se technologie klonování dinosaurů stane běžně dostupnou a ještěři se začnou rychle množit.

Další kapitola »

Jurský svět

12.06.2015 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Thriller
Info o filmu

Galerie: 11

Jurský svět 2 komornější, napínavější a s praktickými efekty | Fandíme filmu Jurský svět 2 komornější, napínavější a s praktickými efekty | Fandíme filmu Jurský svět 2 komornější, napínavější a s praktickými efekty | Fandíme filmu Jurský svět 2 komornější, napínavější a s praktickými efekty | Fandíme filmu Jurský svět 2 komornější, napínavější a s praktickými efekty | Fandíme filmu Jurský svět 2 komornější, napínavější a s praktickými efekty | Fandíme filmu Jurský svět 2 komornější, napínavější a s praktickými efekty | Fandíme filmu Jurský svět 2 komornější, napínavější a s praktickými efekty | Fandíme filmu Jurský svět 2 komornější, napínavější a s praktickými efekty | Fandíme filmu Jurský svět 2 komornější, napínavější a s praktickými efekty | Fandíme filmu Jurský svět 2 komornější, napínavější a s praktickými efekty | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest