Snapshot 1988: Kingův syn vám vysaje všechny vzpomínky

Snapshot 1988: Kingův syn vám vysaje všechny vzpomínky | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 7 obrázků
Synek podědil po tatínkovi autorské střevo a cit pro zajímavé náměty. Co když se za demencí skrývají vzpomínky požírající démoni?

Jistě jste postřehli, že v posledním období se to kingovkami ve filmovém světě hemží jak v mraveništi. Chystané adaptace, mrtvé adaptace a vůbec adaptace ve všech fázích filmařského procesu. A teď se k tomu ruchu přidal i Kingův syn Joe Hill, jehož novelu Snapshot 1988 ukořistilo studio Universal. A to ještě ani není vydaná. Stane se tak příští měsíc prostřednictvím dvojčíslí literárního magazínu s příznačným názvem Cemetery Dance. Ten se zaměřuje na vydávání kratších děl autorů hororů a další fikce a patří pod stejnojmenné knižní vydavatelství, které, nebude to překvapením, rovněž vydává všemožné, temně zaměřené, romány. 

Vraťme se ale z hřbitova zase k filmům. O scenáristickém zastřešení příběhu se jedná s Mikem Flanaganem a Jeffem Howardem, kteří spolu již tradičně píší hororové scénáře a první jmenovaný si je rovnou i režíruje. Nedávno jsme ho v spojitosti s režií rozebírali (opět to asi nebude překvapením), v článku o adaptaci Kingova románu Geraldova Hra. Po produkční stránce se projektu chopí Akiva Goldsman s jeho společností Weed Road Pictures. Co se týče postu režiséra, je dobře možné, že Flanagan nebude trhat své zvyky a film po sepsání i zrežíruje.

Příběh, na který si příznivci žánru (doufejme) můžou brousit zuby, bude sledovat třináctiletého kluka starajícího se o jednu starou paní. Myslí si o ní, že trpí demencí, ale pravda je hroší. Její vzpomínky jsou vysávány záhadnou nadpřirozenou bytostí zvanou The Phoenician. Na kradení a shromažďování vzpomínek využívá fotoaparát a jak již napovídá název díla, za temnou entitou se vydáme do roku 1988.

Spisovatel Joe Hill jinak stojí u předlohy snímku Rohy z roku 2013, kde ústřední postavu ztvárnil Daniel Radcliffe. Své jméno si Hill vybudoval prostřednictvím kratších povídek a novel právě v časopisech. Jelikož u novel bývá děj poměrně nahuštěný a jde od podstaty k jádru, drží se věci a nerozvětvuje se do všech stran, při rozumné stopáži je možné natočit věrnou adaptaci s atraktivní retro atmosférou a nabušenou událostmi, což by rozhodně nemuselo být na škodu. Uvidíme, jak si tvůrci povedou a jaké ohlasy na samotnou novelku budou mít čtenáři po jejím publikování.

K článku ještě pro zajímavost přikládáme obálku předmětného magazínu a pár ilustrací z komiksu Zámek a klíč, Hillova asi vůbec nejpopulárnějšího díla, které se už dlouho dobu (zatím neúspěšně) snaží dostat na televizní obrazovky. Tady je trailer na pilotní díl staršího seriálu, který nakonec nebyl objednaný k vysílání:

Zdroj: THR

Galerie: 8

Snapshot 1988: Kingův syn vám vysaje všechny vzpomínky | Fandíme filmu Snapshot 1988: Kingův syn vám vysaje všechny vzpomínky | Fandíme filmu Snapshot 1988: Kingův syn vám vysaje všechny vzpomínky | Fandíme filmu Snapshot 1988: Kingův syn vám vysaje všechny vzpomínky | Fandíme filmu Snapshot 1988: Kingův syn vám vysaje všechny vzpomínky | Fandíme filmu Snapshot 1988: Kingův syn vám vysaje všechny vzpomínky | Fandíme filmu Snapshot 1988: Kingův syn vám vysaje všechny vzpomínky | Fandíme filmu Snapshot 1988: Kingův syn vám vysaje všechny vzpomínky | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest