Locke & Key: Trilogie od syna Stephena Kinga

Locke & Key: Trilogie od syna Stephena Kinga | Fandíme filmu
Scenáristé Star Treku adaptují úspěšnou komiksovou sérii, z pera Joe Hilla, syna Stephena Kinga.

Locke & Key je hororová série komiksů, kterou vytvořil Joe Hill. Jeho jméno vám dost možná nic neřekne, se jménem jeho otce už to ale bude zcela něco jiného. Joe Hill (Rohy) je totiž potomkem veleúspěšného spisovatele Stephena Kinga.

O čem že jeho komiks pojednává? Příběh se točí okolo rodiny Lockeových - otec byl nedávno zavražděn a zbytek rodiny se rozhodne odstěhovat do sídla jejich strýce, které se nachází na ostrově Lovecraft. Členové rodiny brzy zjistí, že tajuplný dům je plný kouzelných dveří, které „změní“ každého, kdo se jimi odváží projít. Navíc v domě nejsou sami – žije tam jakési stvoření plné nenávisti, které si nedá pokoj, dokud neotevře ty nejděsivější dveře ze všech.

O Locke & Key se na začátku roku 2010 začalo zajímat producentsko-scénáristické duo Alex Kurtzman a Roberto Orci (Fringe, Star Trek), a pod záštitou samotného Stevena Spielberga měli v úmyslu udělat z komiksu televizní seriál.  Stanici FOX patrně materiál také zaujal a dokonce si objednala pilotní díl. Ten v minulém roce zrežíroval talentovaný tvůrce Mark Romanek (Expres foto, Neopouštěj mě), nicméně pilot se u FOXů nesetkal s pozitivními ohlasy a stanice z projektu vycouvala. Dát seriálu zelenou se pak neodvážily ještě další stanice jako Syfy nebo MTV.

Nyní to vypadá, že bychom se adaptace přeci jen mohli dočkat a to dokonce na velkém plátně. Práva totiž získalo studio Universal a má v plánu natočit podle komiksu filmovou trilogii, přičemž Kurtzman s Orcim u projektu zůstávají.

Trailer na nerealizovaný seriál

 

 

Zdroje: Deadline, Roberto Orci Twitter, IDW Publishing, Latino Review

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest