Jak šel čas se sérií Underworld

Jak šel čas se sérií Underworld | Fandíme filmu
Underworld nás před třinácti lety uvrhnul do dlouhotrvajícího střetu upírů a vlkodlaků, kdy jsme zároveň poprvé potkali překrásnou upírku Selene.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5

Underworld (2003)

Po celá staletí zuří na světě válka mezí upíry a klanem Lycanů, o jejímž trvání a existenci obou druhů nemá většina lidí ani ponětí. Aby vlkodlaci navždy rozdrtili svého nepřítele, musí vypátrat jednoho z potomků generace Corvinů, jemuž koluje v žilách vzácná krev jeho předka. Do jejich plánů zasáhne upíří bojovnice Selene. I přes fakt, že je Michael Corvin později pokousán vůdcem Lycanů, vzniká mezi ním a Selene milostné pouto. A to se upírům ani zdaleka nelíbí. Láska nepřichází v úvahu.

Debutant Len Wiseman, který do té doby dělal vizuální efekty, nepřišel s nějakým novým směrem filmařiny a prostě si natočil v tmavě modrém filtru svižný akční horor. Inspirace v akčních scénách Bladem a Matrixem je sice viditelná, ale díky těsnému latexovému oblečku Kate Beckinsale se dá přehlédnout. V jádru příběhu se dá najít jistá podobnost se Shakespearovskou divadelní hrou Romeo a Julie. Největší rozdíl v obou případech je ten, že znepřátelené rodiny nahradily nadpřirozené bytosti.

« Předchozí kapitola
Další kapitola »

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest