Hobit: Videoblog #6

Hobit: Videoblog #6 | Fandíme filmu
Peter Jackson nás opět provede zákulisím Středozemě.

Peter Jackson ví jak na nás. Jeho nejnovější videoblog ze „Středozemě“ (Nového Zélandu) je opět tím správným mixem nostalgie po skvělém zážitku z Pána prstenů, DVD bonusu a té nejlepší featurette, jakou jste kdy viděli. Zatímco většina konkurence se spokojí s několika málo záběry ze zákulisí, kde vám několik rychlokvašných hvězdiček vehementně tvrdí, že právě jejich film bude neuvěřitelně super, Jackson nás opravdu nechá nahlédnout pod pokličku.

V nejnovějším videoblogu (dohromady už všech šest videí vydá za kratší celovečerní film!) se opět porozhlédneme po krásných lokacích Nového Zélandu (na některé z nich už jsme se podívali dříve prostřednictvím fotografií) a dozvěděli jsme se, jakým způsobem pracuje second unit, alias pomocný štáb pod vedením Andyho Serkise, který nezávisle na hlavním štábu připravuje některé „méně důležité“ záběry, u kterých Peter Jackson nemusí vyloženě nezbytně asistovat.

Právě při představení second unit vyšlo plně najevo, jak monstrózní produkce Hobita je. Už nedávno jsme psali o tom, že je Hobit (pokud jsou naše informace pravdivé) nejdražší filmovou produkcí všech dob. Ale teprve když vidíte anonymní čísla přetavená do kilometrů kabelů, armád asistentů a nekonečných řad kamionů, dojde vám majestát filmu v jeho celé šíři. Bez zajímavosti není ani to, že tři díly LOTRa se natáčely 133 dní a dva díly Hobita dní 127! (A to ještě nikde není řečeno, že se nebude přetahovat).

Kromě nového videoblogu se jinak ve Středozemi v poslední době nic moc nového nepřihodilo. Benedict Cumberbatch v rozhovoru pro MTV potvrdil, že ve filmu hraje Šmaka a jednu postavu, kterou „nesmí jmenovat“ (Že by ho Jackson pokáral, když v posledním rozhovoru prozradil, že bude hrát Nekromanta?), a to je opravdu zhruba tak všechno.

 

Hobit: Videoblog #7

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest