Hobit: Frodo a Glum se rozpovídali

Hobit: Frodo a Glum se rozpovídali | Fandíme filmu
Elijah Wood a Andy Serkis se rozpovídali o své účasti v Hobitovi. Navíc německý trailer.

Včera mezi čtenáři velký ohlas vzbudila pozvánka na dokument Side by Side, ve kterém Keanu Reeves spolu se slavnými režiséři rozebírá výhody a nevýhody natáčení na digitální kameru. Teď svou troškou do mlýna přispěl Elijah Wood, který se zúčastnil natáčení Hobita, prvního celovečerního filmu, který je natáčen rychlostí 48 snímků za vteřinu (doposud byla standardem polovina). Zatím nedokážeme posoudit, jestli bude taková zkušenost pro diváky povznášející nebo spíš nezvyklá, každopádně jde o další příležitost, kterou digitální kamery poskytují.

O tom ale Wood nemluvil. Jeho osobně mnohem víc zaujala možnost v reálném čase sledovat, co filmaři natočili. Jistě, monitory se používaly na place i v minulosti, ale podle Elijaha se z nekvalitního videofeedu dala udělat pouze velice základní představa o tom, jak bude ten či onen záběr vypadat na skutečném filmovém pásu. Video postrádalo jakékoliv detaily a více než cokoliv jiného bylo jen takovým přibližným vodítkem. Teď si filmař nasadí 3D brýle a ve vysokém rozlišení může okamžitě sledovat obraz, který se blíží finálnímu výsledku. Což je pro filmaře samozřejmě velice cenná pomůcka.

Dále Elijah prozradil, že i když natáčel pouze několik dnů, na Novém Zélandu strávil celý měsíc, aby měl čas na odpočinek a staré přátele. Herecké obsazení se sice výrazně obměnilo a štáb se výrazně rozrostl, ale tvůrčí jádro zůstalo prakticky nezměněné, což fanouškům dává naději na opravdu důslednou myšlenkovou i audiovizuální kontinuitu celé pentalogie. Natáčení má momentálně pauzu, rozběhne se opět v únoru a pokračovat bude až do června (podle Petera Jacksona až do července), kdy padne poslední klapka a naplno se rozběhne masivní postprodukce.

Několik střípků z natáčení vyzradil také Andy Serkis, alias Glum. Díky tomu, že tentokrát Smeagol s Hobity nikam neputuje, ale pouze se setkává s Bilbem v uzavřeném prostoru svojí jeskyně, přistupovali filmaři k natáčení jeho scén tak trochu jako k divadlu a hodně si s jeho postavou vyhráli, nebáli se experimentovat. Od natáčení pána Prstenů navíc hodně pokročila technika motion-capturingu a tak tentokrát nejsou snímány pouze Andyho pohyby, ale také jeho mimika. Serkis dále naznačil, že Glumův design stále není hotový (v traileru se objevil pouze jako stín) – máme tedy očekávat nějaký výrazný odklon od podoby, jakou měl Smeagol v LOTRovi? Víc možná napoví další trailer, ten je ale zatím v nedohlednu. Jako určitou náhražku pro vás máme alespoň německý teaser, který sice oproti americkému nepřináší vůbec nic nového, ale pokud umíte německy lépe než anglicky, třeba vám udělá radost.

 

Hobit: Německý teaser trailer

 

Zdroje: Collider, MTV, Indiewire

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest