Hobit je nejdražší filmovou produkcí všech dob

Hobit je nejdražší filmovou produkcí všech dob | Fandíme filmu
K tomu nová fotka a další podrobnosti o Jacksonových úpravách předlohy. A kde zhruba se příběh rozpůlí?

Před dvěma týdny se strhla poměrně slušná diskuse kolem Jacksonových tendencí odklánět se od Tolkienovy předlohy. Teď jsme se o změnách dozvěděli další informaci. Pokud minule šlo pouze o úpravy, tak v tomto případě Jackson přidává úplně novou postavu, která v knize vůbec nebyla. Jak už jsme vás dříve informovali, postava se jmenuje Tauriel a hraje ji Evangeline Lilly. Teď jsme se o ní dozvěděli další podrobnosti. Tauriel patří k elfům z Temného hvozdu (Mirkwoodu). Poprvé ji uvidíme na konci prvního filmu, z čehož se dá usuzovat, že „Neočekávaná výprava“ skončí právě setkáním s elfy z Temného hvozdu, ale daleko větší roli bude mít ve druhém filmu. Tauriel je vysoko postaveným armádním velitelem, takže se dá předpokládat, že ji znovu potkáme v bitvě pěti armád.

Uvidíme, jak organicky Peter Jackson nové elementy dokáže zapustit a jak moc budou vadit skalním Tolkienovým příznivcům. Jak už bylo řečeno, natáčení má momentálně pauzu a pokračovat se bude zhruba od února do července. Během volných chvil se Peter Jackson zastavil na festivalu v Sundance, kde propagoval dokument West of Memphis, a prozradil i několik málo drobností o Hobitovi. Konkrétně se pochlubil, že zhruba dvě třetiny filmu už jsou natočené, a pak potvrdil, že štáb je opravdu zhruba dvakrát tak větší, než při natáčení Pána prstenů. Podle reportérky, která ho vyslýchala, by se měl rozpočet pohybovat někde kolem půl miliardy dolarů (dřív se tipovalo rozmezí 300-500 milionů), což by z natáčení dvou dílů Hobita učinilo nejdražší filmovou produkci všech dob.

Tedy, jednu z nejdražších, protože podle některých odhadů stálo půl miliardy už natčení Avatara, popřípadě současné natáčení druhého a třetího dílu Pirátů z Karibiku. Zajímavé je také to, že Peter Jackson držel rekord nejdražšího natáčení už dvakrát. Nejprve se do análů zapsal s LOTRem, když současné natáčení tří dílů trilogie naráz stálo 260 milionů dolarů. Později se rekordmanem stal ještě jednou - King Kong vyšel na 207 milionů dolarů a stal se na krátkou dobu nejdražším jednotlivým filmem všech dob. Do té doby držel rekord dlouho dobu Cameronův Titanic (200 milionů) a rok později Konga překonali třetí X-Meni (210 milionů). Doufejme, že peníze Jacksonovi nestouply do hlavy, a že Hobit nebude jen přebujelou produkcí bez duše, která LOTRovi pomohla mnohem víc, než všechny prachy dohromady. Na závěr pro vás máme staronovou fotku Bilba s trpaslíky (už jsme ji viděli v horší kvalitě), prohlédnout si ji můžete v galerii.  

Zdroje: EW, E! Online, Wikipedia

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest