Vzkříšení: Gibson mluví o pokračování Umučení Krista

Vzkříšení: Gibson mluví o pokračování Umučení Krista | Fandíme filmu
Bude ale režírovat? A co pro něj Umučení znamená a proč se jej rozhodl přivést na plátno.

Na začátku léta jsme psali o pokračování Umučení Krista (The Passion of the Christ) od režiséra Mela Gibsona (Apocalypto). Umučení Krista v kinech překonalo hranici 600 milionů dolarů, což při eRkové přístupnosti budí velkou pozornost, a také to potvrdilo divácký zájem o téma. Scenárista Randall Wallace (Statečné srdce) se tehdy vyjádřil v tom smyslu, že pracuje na scénáři k pokračování, které se má soustředit na evangelijní látku o Kristově vzkříšení.

Není tedy divu, že byl na toto téma tázán sám Mel Gibson, a to v rámci rozhovoru s evangelistou Gregem Lauriem při události SoCal Harvest. Laurie se Gibsona napřed zeptal, proč vlastně natočil Umučení Krista? Ten odpověděl, že dle něj je Kristova oběť často brána jako samozřejmá věc. Mezi dosavadními filmy na dané téma chyběl emotivní rozměr, stejně jako efektivita a vliv, který tato zvěst má mít. Proto chtěl zfilmováním Umučení Krista rozšířit tento aspekt Kristovy oběti i na filmové plátno. Přidat něco, co lidé mohou mít tendenci nevnímat, ale co je součástí Kristovy oběti.

Na to Laurie navázal a zeptal se jej na zvěsti o případném pokračování. Gibson potvrdil, že o něm mluví, a má jej stále na starosti Wallace. A název by skutečně byl Vzkříšení (The Ressurrection). Ovšem také přiznal, že je to opravdu velké téma. Nejde mu o pouhé převedení události na plátno. Jde o hlubší zkušenost. Chce vyprávět o tom, co to znamená, a to podle Gibsona vyžaduje ještě kus práce.

Zvláštní byl také závěr jeho vyjádření ke Vzkříšení, protože opět potvrdil, že na něm pracuje Wallace. Přidal ale, že Wallace je jak skvělý scenárista, tak skvělý režisér (Nebe existuje). Že by tím naznačoval, že režii další části Kristova příběhu ponechá na něm? Na to si asi budeme muset ještě chvíli počkat.

Co na Gibsonův přístup k látce říkáte vy? Jste rádi, že skutečně neždímá úspěch Umučení, ale že se zjevně snaží téma uchopit i z pohledu věřícího a jít k meritu věci?

 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest