Hacksaw Ridge: Mel Gibson režíruje válečné drama

Hacksaw Ridge: Mel Gibson režíruje válečné drama | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Seznamte se s jedním z adeptů na příští Oscary, kde Andrew Garfield projde druhou světovou válkou beze zbraně a zachrání desítky životů.

Ve filmové kariéře Mela Gibsona nejdeme mnoho památných filmů, kde stanul před kamerou. Ale nejde přehlédnout i jeho režisérské zářezy, ať už se jedná o Muže bez tvářeStatečné srdce, Umučení Krista nebo Apocalypto, které natočil před deseti lety. Teď se vrátil s válečným dramatem Hacksaw Ridge, kde nechybí oscarové ambice.

Gibsonova novinka se inspiruje skutečnou událostí z druhé světové války a přiblíží nám neuvěřitelný příběh vojenského mladíka Desmonda T. Dosse, kterého si zahrál Andrew Garfield (Amazing Spider-Man 1 a 2, Sociální síť). Desmond narukuje do americké armády, ale jelikož je vyznáním Adventista sedmého dne, tak odmítá nosit zbraň nebo někomu vzít život. Na bitevním poli tedy plní funkci zdravotníka, jemuž se podařilo zachránit v bitvě na japonském ostrově Okinawa bez jediného výstřelu sedmdesát pět životů! Za tento hrdinský čin byl Desmond vyznamenám Kongresem Medailí cti.

Ve vedlejších rolích se objeví Sam Worthington, Hugo Weaving, Vince Vaughn, Teresa Palmer, Richard Roxburgh, Luke Bracey (remake Bod zlomu) nebo Rachel Griffiths (Zahraňte pana Bankse). Scénář napsali Andrew Knight (Cesta naděje), Robert Shenkkan (seriál Pacifik) a Randall Wallace, který s Gibsonem spolupracoval na Statečném srdci nebo na Údolí stínů. S tímhle tandemem kvalitních jmen v titulcích a prvním trailerem si film okamžitě získal mojí pozornost. Jak působí Gibsonova novinka na vás? Hacksaw Ridge si první premiéru odbude na konci příštího měsíce na filmovém festivalu v Benátkách. U nás a na Slovensku se dočkáme 3. 11.

Zdroj: Coming Soon

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny

04.11.2016 | USA, Austrálie
Drama, Historický, Životopisný, Válečný
Info o filmu

Galerie: 4

Hacksaw Ridge: Mel Gibson režíruje válečné drama | Fandíme filmu Hacksaw Ridge: Mel Gibson režíruje válečné drama | Fandíme filmu Hacksaw Ridge: Mel Gibson režíruje válečné drama | Fandíme filmu Hacksaw Ridge: Mel Gibson režíruje válečné drama | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest