Harry Potter: Další tři knihy z Bradavic jsou na cestě

Harry Potter: Další tři knihy z Bradavic jsou na cestě | Fandíme filmu
Warner Bros.
Historie Bradavic, historie kouzelnického světa, podrobnosti o bradavických profesorech nebo o druhé kouzelnické válce.

Jak jsme vás nedávno informovali, příběhy o Harrym Potterovi jsou pravděpodobně již minulostí, ale to neznamená, že se slavná britská autorka vzdala občasných výletů do svého oblíbeného světa bezbřehé fantasie, obývaného řadou magických a místy ztřeštěných a roztomilých bytostí, kterému věnovala poslední dvě dekády svého života. Bradavice byly vždycky fascinujícím místem s tajemnou aureolou apelující na dobrodružnou stránku lidské touhy po zkoumání neznámého. J.K. Rowlingová se rozhodla ukojit tuto touhu vydáním trojice knih, které dovolí svým čtenářům proniknout hlouběji do bezedných hlubin světa za branami bradavického hradu.

Starší fanoušci si jistě vzpomenou, že během vrcholu kouzelnické horečky se několikrát objevily informace, že by autorka ráda po skončení série vydala kouzelnický lexikon s obrovským množstvím doprovodných informací, které během svých psacích let shromáždila a na které nezbylo v knižní podobě místo. Z původní myšlenky nakonec kvůli časové náročnosti a jiným závazkům sešlo, ale myšlenka nabídnout hladovým fanouškům doplňující informace o světě, který si podmanil tolik lidských srdcí, se autorce natolik zalíbila, že se jí prostě a jednoduše rozhodla realizovat, jenom jinou formou, než původně předpokládala.

Podle oficiálního webu Pottermore chystá Rowlingová na 6. září vydání tří e-knih, z nichž každá poskytne detailní a unikátní pohled na život, zvyklosti a osoby spojené s bradavickou školou čar a kouzel:

Hogwarts: An Incomplete and Unreliable Guide nabídne pohled do tajemných a neprobádaných zákoutí slavné školy, včetně detailního pohledu na historii duchů jednotlivých kolejí nebo odpověď na otázku, co se stane, když moudrý klobouk čelí dilematu nad osudem nějakého studenta.

Short Stories from Hogwarts of Power, Political and Pesky Poltergeists nás vezmou na temnou výpravu do historie kouzelného světa a seznámí nás s problémy, kterým muselo Ministerstvo Kouzel čelit v těžkém období svých kouzelnických dějin. Prostor dostane i detailní pohled do proslulého vězení v Azkabanu nebo originální příběh o věhlasném lektvarovém mistrovi – Profesoru Křiklanovi.

Short Stories from Hogwarts of Heroism, Hardship and Dangerous Hobbies nám rozšíří znalosti o rozmanitých členech učitelského sboru. Poznáme blíže Silvanuse Kettleburna, který během své kariéry profesora péče o kouzelné tvory přišel o většinu svých končetin. Pro fanoušky současných událostí je připraven nový příběh o Minervě McGonagallové z období druhé kouzelnické války.

Mistryni detailu – J.K. Rowlingovou, rozhodně šlechtí její snaha podělit se o doprovodné informace a bude příjemné dozvědět se nové zajímavosti, které rozšíří již tak bohatý svět, kterému vdechla život. Připomínáme, že asi málokdo čekal, že z útlé brožurky o Fantastických zvířatech kouzelnického světa vznikne hned celá filmová trilogie, takže kdyby se za pár let začal točit film o něčem, co zní tak atraktivně jako „druhá kouzelnická válka“, nikoho by to asi nepřekvapilo.

Zdroj: HitFix

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest