Star Wars Rogue One: Zprávy o problémech se vracejí

Star Wars Rogue One: Zprávy o problémech se vracejí | Fandíme filmu
Opět se mluví o tom, že režisér nemá film tak docela v rukou a k dokončení filmu potřebuje zkušenějšího posilu.

Začátkem června se objevily zprávy, podle kterých snímek Rogue One: Star Wars Story měl prodělat zásadní dotáčky a vedení Disneyho údajně mělo být s filmem nespokojené. Už tehdy bylo odhaleno, že s úpravami v určité kapacitě pomáhá scenárista a režisér Tony Gilroy. Následně Enterteinment Weekly (na který mají Star Wars úzké vazby a pravidelně mu poskytují řadu exkluzivních materiálů) přinesl rozsáhlý článek, ve kterém se závažnost celé situace snažil maximálně zlehčit. Režisér Gareth Edwards v červenci vystoupil společně s producentkou Kathleen Kennedy na Star Wars Celebration a všechno se mohlo zdát být v naprostém pořádku.

Už v tomhle mezidobí se ale tu a tam ozývaly nesmělé hlasy, podle kterých situace opravdu není tak bezproblémová, jak se ji snaží LucasFilm před veřejností vykreslit a teď se zprávy o potížích vracejí v plné síle.

Nejprve se ozval Deadline, jehož redaktor v aktuálním článku uvedl nenápadnou zmínku o tom, že dotáčky neměl na povel Gareth Edwards, ale Tony Gilroy. A pak už přišel s velkým článkem The Hollywood Reporter. Podle toho dotáčky/přetáčky trvaly pět týdnů, byly opravdu rozsáhlé a Tony Gilroy během nich měl hlavní slovo. A stejně tak má být vůdčí osobností během náročné postprodukce, která na filmaře před prosincovou premiérou čeká.

Gareth Edwars je nicméně stále v určité kapacitě součástí projektu. Podle některých zdrojů má Gilroy nad postprodukcí kontrolu a Edwards má pouze poradní hlas, podle jiných oba úzce spolupracují, jsou oba ve společné místnosti a snaží se přijít s co nejlepší výslednou podobou filmu. Gilroy Edwardsovi pomáhal už s dokončením Godzilly, má úzký pracovní vztah s producentem Frankem Marshallem (manžel Kathleen Kennedy – šéfky LucasFilmu) a k Rogue One byl přivedený proto, aby pomohl během dotáček vyřešit několik konkrétních problémů. Včetně neuspokojivého závěru filmu. Edwards zůstává nadále veřejnou tváří filmu (viz účast na Star Wars Celebration).

Gilroy už v minulosti v podobné situaci byl, když společně s Frankem Marshallem pomáhal dokončovat problematického Agenta bez minulosti (Bourne Identity) a ani starší Hvězdné války se různým úpravám během natáčení nevyhnuly. Hollywood Reporter zmiňuje, že v Nové naději byla kompletně přetočena celá scéna v kantýně, Impérium nestíhalo termíny, výrazně překročilo rozpočet a Lucas vyhodil producenta. Návrat Jediů potom sice oficiálně točil Richard Marquand, ale Lucas na značnou část natáčení dohlížel sám. Přetáčky zažily i jiné hollywoodské velkofilmy (Návrat do budoucnosti, Čelisti), které si pak před publikem vedly naprosto skvěle, takže to, že má Rogue One potíže teď, nemusí vůbec znamenat jakkoliv horší zážitek v kině. Problémy se evidentně řeší a my můžeme jen doufat, že se vše podaří do prosince stihnout a nás bude čekat uspokojivý zážitek.

Rogue One: A Star Wars Story pojednává o nesourodé skupině bojovníků z hnutí odporu, kteří se společně vypraví na nebezpečnou misi. Pokusí se ukrást plány Hvězdy smrti a přinést tak galaxii novou naději. V hlavních rolích hrají Felicity Jones, Diego Luna, Riz Ahmed, Ben Mendelsohn, Donnie Yen, Wen Jiang, Forest Whitaker, Mads Mikkelsen a Alan Tudyk. Režíruje Gareth Edwards. Premiéra filmu je naplánována na 15.12. 2016.

Rogue One: A Star Wars Story

10.12.2016 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest